29 березня 2023 16:04

Шевченко у топі, росіяни у прольоті: відео найкращих голів АПЛ гравців з різних країн

Англійська Прем'єр-ліга на своєму ютуб-каналі опублікувала відео з найкращими забитими м'ячами футболістів з різних країн. Україну у рейтингу представляє легендарний Андрій Шевченко.


Англійська Прем'єр-ліга опублікувала ролик із найкращими 103 голами представників 103 країн світу. У рейтингу знайшлося місце і результативному удару колишнього форварда лондонського Челсі та національної команди України Андрія Шевченка.

На відео влучив гол Шевченка, який він забив у ворота Астон Вілли у сезоні 2007/08. Та зустріч завершилась із хокейним рахунком – 4:4. У цьому матчі наш співвітчизник оформив дубль, додавши до фантастичного голу ще й реалізований пенальті.


Всього за Челсі легендарний українець у всіх турнірах провів 77 матчів, забив 22 голи та десять разів асистував партнерам по команді.


Також до рейтингу найкращих голів іноземних футболістів АПЛ потрапив і удар п'ятою в падінні Генріха Мхітаряна, який в Англії захищав кольори Манчестер Юнайтед, але українським уболівальникам більше знайомий, як гравець донецьких Металурга та Шахтаря.

Зазначимо, що футболістів із країни-терориста у топі не виявилося, АПЛ не включила до нього жодного росіянина.