29 березня 2023 12:40

Стів Кларк про перемогу над Іспанією: "У мене буде кілька днів, щоб заспокоїтись"

Головний тренер збірної Шотландії Стів Кларк прокоментував перемогу у матчі 2-го туру кваліфікації до Євро-2024 із національною командою Іспанії (2:0).


"Гравці були неймовірні з першої до останньої хвилини. Темп, ентузіазм та якість роботи команди зберігалися весь матч. Це важливий вечір, він схожий на крок уперед. Але це лише шість очок, а з шістьма очками не пройти кваліфікацію.


У нас було не так багато володіння м'ячем. Те, що ми мали, ми використовували дуже, дуже добре. Оборона була міцною, дистанція між лініями була справді гарною, що зупиняло більшу частину атак Іспанії. Вся заслуга належить гравцям на полі – це хлопці, яким доводиться виконувати складні завдання. Якщо подивитися на статистику, розумієш, що тебе обійшли, але удари по воротах, удари в площину воріт — вони майже рівні. Це означає, що ми дуже добре користувалися м'ячем, коли він був у нас, що, безумовно, приємно.


У мене буде кілька днів, щоб заспокоїтись. Потім ми починаємо готуватись до двох великих ігор, тому що червень може стати для нас поворотним місяцем", — цитує Кларка офіційний сайт УЄФА.