29 березня 2023 12:18

Рубен Лофтус-Чік: "Я грав на всіх позиціях, крім лівого захисника та голкіпера"

Гравець «Челсі» Рубен Лофтус-Чік розказав про свою універсальність на футбольному полі.


«В основному в цьому сезоні я грав центрального півзахисника або правого крайнього захисника. Звичайно, я хочу грати в півзахисті, але іноді доводиться працювати на різних позиціях, оскільки я можу грати на кількох позиціях. Дійсно, я не грав на позиції атакувального півзахисника на лівому фланзі вже пару років.

Коли мені вперше сказали зіграти правого крайнього захисника, це було певним шоком. Томас Тухель пояснив це мені та сказав, що думає, що я буду досить ефективний там. Іноді він навіть давав мені свободу зайти всередину, тому це був справді гібрид крайнього захисника, вінгера та півзахисника. Спочатку я відчував себе там чужим, але, зігравши декілька матчів, я почав почуватися там досить комфортно.

Я грав на всіх позиціях на полі, крім лівого захисника і, звісно, голкіпера. Коли я починав свою першу справжню кампанію в першій команді, я був переважно атакувальним півзахисником позаду нападника.

Коли прийшов Конте, він грав з двома нападниками без атакувального півзахисника, тож для мене це була позиція або нападника, або шостого номера. І на той час мені більше підходила роль нападника», - сказав Лофтус-Чік.