28 березня 2023 22:01

"Поттер не має ілюзій щодо Мудрика": англійське видання розкрило майбутнє українця в "Челсі"

Багато вболівальників Челсі сподівалися, що вони побачать більше результативних дій Михайла Мудрика, але українському вінгеру потрібен час для адаптації у новій команді.


Український півзахисник Михайло Мудрик перейшов до Челсі із Шахтаря у зимове трансферне вікно за великі гроші (70+30 млн євро). Не дивно, що багато хто очікував від талановитого вінгера швидкого успіху у новій команді та новому чемпіонаті.

«Головний тренер Челсі Грем Поттер не має ілюзій про Мудрика. Він знає, що українцеві знадобиться багато часу, щоб освоїтися. Він не чекає від Мудрика великих результатів відразу, і це відбивається в тому, як мало він грав з моменту підписання контракту», – пише Football London.

Після матчу з Лестером (3:1) Поттер заявив, що Мудрик ставатиме все кращим і кращим, адже він молодий гравець, у якого не так багато досвіду.

З моменту підписання контракту з Челсі Мудрик зіграв лише 334 хвилини у всіх змаганнях. З восьми підписань, зроблених у січневе трансферне вікно, лише Ноні Мадуеке (182 хвилини) та Давид Датро Фофана (105 хвилин) зіграли за синіх менше.

«На цьому етапі вінгер Челсі повільно адаптується незалежно від витрачених на нього грошей. Несправедливо судити про нього лише за кількома місяцями, які він зіграє до моменту закінчення сезону. Повернімося до оцінки Мудрика наприкінці 2023 року», – підсумувало видання.

22-річний Мудрик провів за Челсі сім поєдинків і зробив одну результативну передачу. Контракт українського хавбека з лондонським клубом діє до 2031 року.

На даний момент Челсі посідає 10-е місце в турнірній таблиці АПЛ, набравши 38 очок у 27 матчах. Найближчий поєдинок команда Поттера проведе на своєму полі з Астон Вілла першого квітня.