28 березня 2023 18:22

"Мудрик виглядає сирим": український вінгер увійшов до топу найменш ефективних гравців "Челсі"

Челсі в поточному сезоні показує дуже слабку результативність в АПЛ. Михайло Мудрик також є одним із найнеефективніших гравців команди.


Челсі у поточному сезоні АПЛ за 27 матчів забив лише 29 голів. Це всього на один м'яч більше, ніж у нападаючого Манчестер Сіті Ерлінга Холанда за 26 ігор. При цьому найкращим бомбардиром синіх у Прем'єр-лізі є Кай Хаверц із сімома голами в активі.

При цьому відразу три команди, які йдуть нижче в турнірній таблиці, ніж Челсі, мають кращу результативність:

Астон Вілла (27 матчів, 35 голів);
Лідс (27 матчів, 35 голів);
Лестер (27 матчів, 38 голів).

У Челсі найгірша атака серед команд верхньої частини турнірної таблиці. Якщо команда продовжить забити в такому темпі, то до кінця сезону в її активі буде лише 41 гол, що стає антирекордом клубу з моменту створення АПЛ.

У сезоні-2015/16, коли команда посіла десяте місце, вона забила 59 голів. Попереднім найнижчим показником до цього було 14 місце в сезоні 93/94, коли Челсі забили 49 голів за сезон з 42 ігор.

Серед футболістів команди, які не можуть забити цього сезону за Челсі, Михайло Мудрик та Ноні Мадуеке. Обидва приєдналися до команди у зимове трансферне вікно.

Однак видання Football London виправдовує гравців, наголошуючи на їх адаптації в клубі.

«Обидва виглядають сирими, але часом захоплюючими. У них все ще попереду. Вони обоє підписані з прицілом на майбутнє, а не зараз», – пишуть журналісти.

Зазначимо, що Мудрик, якого Челсі придбав у Шахтаря за 70+30 мільйонів євро, провів за лондонський клуб сім матчів, у яких відзначився одним аситом.