26 березня 2023 23:11

Як отримати криптовалюту без майнінгу коїнів

З появою першої віртуальної монети, криптовалютний ринок привертає увагу великої кількості українців. Проте насправді зовсім мало людей дійсно знають, як купити криптовалюту в Україні або отримати коїни іншими способами безпечно та вигідно. Сьогодні існує декілька варіантів, як отримати криптовалюту з мінімальними ризиками та фінансовими втратами.


Як правило, трейдери-новачки, які тільки починають знайомство з індустрією, мріють придбати коїни без складнощів та будь-яких додаткових витрат. Саме тому майнінг монет не розглядається – не всі українці можуть придбати дороге обладнання, розібратися з тим, як отримати криптовалюту в Україні за допомогою цього способу. Пропонуємо розглянути основні методики добування віртуальних активів.


Традиційні способи добування коїнів

Абсолютно кожен українець, який задумується над інвестицією у цифрову валюту, стикається з головним питанням – як купити криптовалюту в Україні максимально вигідно тут і зараз? Перша криптомонета Біткоїн могла добуватися різними способами:


• придбання;
• майнінг;
• оплата за послуги і тп.


Після того, як ринок криптовалюти почав активно розвиватися, привертати увагу по всьому світу, добувати коїни за допомогою майнінгу стало набагато складніше. Сьогодні, щоб отримати віртуальний актив за допомогою цього способу, знадобиться багато років, безліч витрат на оплату електроенергії. І таких зусиль вистачить для майнінгу всього 1 BTC.


До традиційних методів отримання криптовалюти відносять купівлю на криптобіржі, отримання в рамках ICO або маркетингових кампаній електронних гаманців. Розглянемо всі способи детально.


Фінансові транзакції через криптобіржу

В наш час найбільш популярним варіантом є криптовалютна біржа, де можна придбати будь-який віртуальний актив. Людина, яка цікавиться тим, як купити криптовалюту, шукає максимально прості методи, і придбання монети на спеціалізованій платформі з гарантіями безпеки та вигідними умовами є найкращим варіантом.


Щоб придбати коїни, потрібно пройти реєстрацію на криптобіржі та мати реквізити спеціального електронного гаманця для зберігання активу. Сучасна криптовалютна біржа WhiteBit пропонує максимально вигідні та безпечні умови виконання будь-яких операцій з віртуальними монетами.


ICO

Проведення та участь в ICO пропонує можливість отримати деякі види активів абсолютно безкоштовно. Простими словами під Initial Coin Offering треба розуміти інвестицію в проєкт з можливість отримання додаткових бонусів, як, наприклад, нових бонусних монет.


Рекламні кампанії криптогаманців

Дуже часто криптовалютні гаманці пропонують безкоштовно коїни за виконання деяких дій, наприклад, створити акаунт, відкрити новий гаманець за допомогою чинного акаунту і тп. Такі дії дозволять отримати монети без пошуку інформації про те, як купляти криптовалюту. Проте цей спосіб дуже рідко спрацьовує, тому найкращим варіантом є придбання активу на криптовалютній біржі.