27 березня 2023 10:06

Іван Яремчук – про поразку України у грі з Англією: "Якщо завершення в організації атак немає, то переможного результату не досягнеш"

Колишній нападник «Динамо» та збірної СРСР Іван Яремчук поділився враженнями від поразки України у матчі з Англією (0:2) у рамках кваліфікації до Євро-2024.


- Про які враження можна говорити, якщо у нашої команди не було ані ударів по воротах, ані ніякої гостроти, ані небезпечних проходів? Що ми створили за два тайми? Нічого особливо. У футболі ж бо все залежить від створення та реалізації моментів. Якщо кінцівки в організації атак немає, то переможного результату не досягнеш. Можна хіба що тримати м’яча у середині поля, розраховуючи на нічию. Але не більше. Англія ж забила два м’ячі, зробила свою справу – а потім грала у своє задоволення, нічого не даючи зробити нашій збірній. Суперник забезпечив результат – і більше нічого йому й не треба було.


- У чому вбачаєте причину поразки?


- На жаль, чогось нам не вистачає. Навіть не знаю, чого саме. Одна з причин, як на мене - неоптимальний склад. При цьому слід віддати належне рівню суперника: Англія є Англія, це справжня машина.

- Як гадаєте, той факт, що на самісінькому старті відбіркового циклу Евро-2024 збірній України випав один з головних фаворитів – плюс чи мінус у стратегічному плані?


- Ясна річ, Англія – фаворит. Втім, як й Італія, котра попри поразку від англійців у першій зустрічі, у решті поєдинків додасть у грі та боротиметься за те, щоб вийти у фінальну частину з другої позиції. Хай там що, а нашій команді потрібно було максимально викластись на «Вемблі», щоб доказати, що вона чогось варта. Викластись і вирвати в Англії хоча б нічию – і то було б непогано. А так ми побачили гру в одні ворота.


Фото - FootBoom