27 березня 2023 08:28

Англія – Україна: огляд британських ЗМІ

Фото - ua.depositphotos.com


Британські журналісти багато уваги приділили не лише грі, а й майбутньому збірної Англії. Усі захоплюються визначним талантом Букайо Сака, який у 21 рік уже став одним із ключових гравців команди. А також тим, хто має забезпечити Англії чудове майбутнє на багато років вперед, адже крім нього англійці мають ще кілька видатних гравців, які разом здатні нарешті виграти з Англією Євро та чемпіонат світу.


Щодо України, то їй дісталося мало уваги. Здебільшого йшлося про складну ситуацію через війну, особливу увагу до нашої країни перед матчем і те, що українцям буде складно боротися з Італією за друге місце.


BBC


"Сака підтверджує статус перлини в короні "Трьох левів" після чудового виступу", - журналіст ВВС Філ Макналті вирішив виділити Букайо Сака, який продовжує покращувати свою гру і став найважливішим гравцем для збірної Англії.


- Англія зберегла свій переможний старт у кваліфікації Євро-2024 комфортною перемогою над Україною на "Вемблі". Команда Гарета Саутгейта продемонструвала ефективну гру, якої було більш ніж достатньо, щоб обіграти гостей. Англія щосили намагалася набрати обертів, поки рекордсмен Гаррі Кейн не забив 55 м'яч за збірну, а за вісім хвилин до перерви забив Букайо Сака.


Джеймс Меддісон із "Лестера" справив гарне враження у своєму першому матчі в основі за збірну Англії, тоді як Айвен Тоні із "Брентфорда" зіграв свій перший матч за збірну, коли вже всім стало зрозуміло, що українці не зможуть врятувати цю гру.

Сака належить до молодого покоління англійців, яке, як сподівається Саутгейт, відіграє ключову роль у їхній кампанії на Євро-2024, бо він шалено талановитий, і в прагненні нарешті завоювати головний трофей.


Сака – видатний гравець, який допоміг "Арсенал" лідирувати в таблиці Прем'єр-ліги, і після чудового чемпіонату світу в Катарі він просто зберіг форму, яку демонстрував весь сезон.


Сака представляв постійну небезпеку на правому фланзі збірної Англії, 21-річний гравець просто підтвердив те, що він показує майже щотижня, а саме те, що на нього чекає золоте майбутнє.

Менеджер збірної Англії Саутгейт не міг і сподіватися на найкращий початок цієї кваліфікації, оскільки два з двох можливо найскладніших матчів були виграні.


Саутгейт точно буде задоволений грою Англії в обох зустрічах, особливо в першому таймі проти Італії в Неаполі, і тим як вони завершили цю гру з мінімумом суєти.


Англія є фаворитом, щоб вийти на перше місце у своїй групі та забезпечити собі місце на Євро у Німеччині, де вони будуть серед тих, кого рекламують як потенційних переможців, і ці перші дві гри, безумовно, виправдали цей статус.

Вони пережили поганий другий тайм в Італії та похмурі перші півгодини у Лондоні, але кінцеві результати, безумовно, вважаються добре виконаною роботою.


The Guardian

"Кейн і Сака допомагають Англії у матчі з Україною ідеально стартувати у відборі на Євро-2024", - журналіст популярного видання The Guardian розповідає про те, що Україна мала відчути максимально доброзичливу атмосферу перед матчем, адже у неї була колосальна підтримка не лише зі сторони українців, які мешкають в Англії, але й з боку британців, які стали великими друзями для українського народу.


– "Ця гра для нас більша, ніж просто футбольний матч", – сказав великий українець Андрій Шевченко вболівальникам на "Вемблі" перед початком матчу. "Люди борються за право на існування".


Збірна України відчувала, як дивиться їхній народ, кілька тисяч тут, ще багато мільйонів вдома, які мріють про перемогу, короткий перепочинок від страждань. В українців була пристрасть, доброзичливість та дружелюбність, а також підтримка не лише українців, а й англійців. Англія мала Букайо Сака.

Гарет Саутгейт закликав своїх гравців розвинути перемогу з рахунком 2:1 над Італією в Неаполі минулого четверга, щоб взяти під контроль цю відбірну групу Євро-2024. Завдяки сенсаційному виступу Сака їм це вдалося. Вінгер "Арсеналу" допоміг забити Гаррі Кейну. Другий гол він забив сам. Гра була закінчена до перерви. Нехай рахунок був лише 2:0, але відчувалося, що Англія вже не впустить перемогу.


Кейну заздалегідь вручили "Золоту бутсу", щоб відзначити його статус найкращого бомбардира Англії завдяки його пенальті в Неаполі, який виявився переможним. Як пізніше висловився капітан, вони змусили важкий початок кампанії здатися простим.


Емоції пульсували із самого початку, українські гравці вийшли з тунелю із синьо-жовтими прапорами на плечах; виконання гімну було зворушливим, зі сльозами на очах. Залишалося легко запитати себе, як, чорт забирай, вони взагалі могли грати в такий складний момент.


З іншого боку, як їм не грати? Футбол став однією з небагатьох речей, які можуть хоч ненадовго відвернути українську націю від жахів війни.


Гравці, які приїхали до Лондона минулого вівторка і тренувалися на базі "Брентфорда", гостро усвідомлюють свою відповідальність, їхня мотивація підштовхує до нових крайнощів. Можливо саме тому вони "перегоріли".


Раніше Україна програла лише два з 19 відбіркових матчів чемпіонату Європи – вдома та на виїзді проти Іспанії на Євро-2016, – але після другого голу Англія наче пошкодувала Україну, не ставши нарощувати темп.


У другому таймі гра була не такою активною, а Айвен Тоні дебютував на 81-й хвилині. Англія була близька до пізнього третього голу, але вдало зіграв Трубін. Англія стартує з двох перемог над складними суперниками та робить вражаючу заявку на перше місце у цій групі.


The Times


"Букайо Сака грає головну роль у перемогу Англії над Україною", - журналіст сайту The Times вважає, що матч вийшов одностороннім, а гості зіграли надто слабо і не змогли завдати жодних проблем команді Саутгейта.

- До другої половини цього одностороннього відбіркового матчу до Євро-2024 Англія була настільки впевнена у перемозі, так легко володіла м'ячем, а гравці діяли настільки спокійно, що їхні вболівальники балували себе хвилями, паперовими літачками, а потім масовим світловим шоу із ліхтариками на телефонах.


У цьому матчі Англія не мала страху програти. Англія була занадто сильна, щоб хтось міг хоча б на секунду засумніватися у перемозі команди Саутгейта. Голи Гаррі Кейна та Букайо Сака наприкінці першого тайму поклали край грі. Англія грала немов на круїз-контролі.


Після перемог над Італією, а тепер і над Україною, Англія перетворила потенційно завантажену дорогу на Німеччину на відкритий автобан. Коли Англія неминуче дістанеться Євро-2024, нас чекають ще серйозніші випробування, звичайно, але є відчуття, що ця команда здатна на справжні сюрпризи. Сьогодні єдиним реальним суперником для Англії можна вважати Францію, яка показує не менш фантастичний футбол. Але якщо Англія зможе зберегти такий настрій і таку гру до Євро-2024, то вона там точно буде одним із фаворитів на перемогу.