25 березня 2023 21:02

Кваліфікація Євро-2024. Петраков дебютував за Вірменію з історичного моменту та поразки Туреччині, приниження Білорусі та нічия в матчі Ізраїль - Косово

У суботу, 25 березня, відбулись чергові поєдинки кваліфікації на чемпіонат Європи 2024 року.


Євро-2024, відбір. 1-й тур


Група D


Вірменія – Туреччина – 1:2

Голи: Кабак, 10 (аг.) – Кокджу, 35, Актюркоглу, 64


Група I


Білорусь – Швейцарія – 0:5

Голи: Штеффен, 4, 17, 29, Джака, 62, Амдуні, 65


Ізраїль – Косово – 1:1

Голи: Перец, 56 – Даса, 36 (аг.)


Олександр Петраков дебютував на чолі "орлів" проти Туреччини – принципового суперника як на полі, так і поза ним, адже країни мають дуже напружені відносини. Розпочалась дуель з автогола Кабака, який замкнув простріл Оганесяна у свої ворота. Історичний момент, адже вірмени вперше за всю історію протистоянь забили Туреччині.


Команда українського тренера заслуговувала на компліменти, адже демонструвала доволі непоганий футбол. Проте клас Туреччини дався взнаки. Кокджу ближче до перерви пробив з-за меж штрафного – чітко у дальній кут. А по перерві Унал швидко розіграв штрафний у центрі, віддавши на Актюркоглу. Нападник Галатасарая втік від захисника й переграв кіпера. Вірменія тиснула, але зрівняти не зуміла.


Швейцарія знищила Білорусь. Несподіваним героєм став Ренато Штеффен, нападник Лугано, якому вдалось оформити хет-трик ще в першому таймі. По перерві побиття продовжили Джака та Амдуні. Поплічники терористів принижені!


Ізраїль розписав нічию з Косово. Прикрим автоголом відзначився Даса наприкінці першого тайму. Рашіца одразу по перерві, здавалось, подвоїв перевагу Косово, але арбітр скасував гол після перегляду VAR. Ізраїльтяни вирвали нічию зусиллями Переца, якому асистував Соломон.