25 березня 2023 08:33

"Це було болісно". Фернандінью допоміг Зінченко пережити поразку у фіналі ЛЧ та виліт збірної України від Уельсу

Лівий захисник збірної України та Арсеналу Олександр Зінченко згадав свій складний період у Манчестер Сіті та національній команді.


Олександр Зінченко у складі Манестер Сіті у травні 2021 року поступився у фіналі Ліги чемпіонів Челсі (0:1), а через рік уже у збірній України він програв Уельсу (0:1) путівку до фінальної частини чемпіонату світу 2022 року.


Зінченко зізнався, що ці два важкі періоди йому допоміг пережити екс-гравець Ман Сіті Фернандінью, який на своєму прикладі йому показав, як треба впоратися з невдачами. Олександр говорив про розгромну поразку збірної Бразилії з Фернандінью від Німеччини з рахунком 1:7 на ЧС-2014.

«Я пам'ятаю одну розмову з Фернандінью. Майже у всіх соціальних мережах було фото на перших сторінках. Це було так боляче, і, очевидно, критика, яку вони здобули, була неймовірною. Він сказав собі: «Що мені робити? Здатися, опустити ніс і продовжувати так само? Чи просто перевернути цю сторінку і почати все спочатку?». У результаті він вибрав другий варіант і подав мені приклад», – сказав Зінченко в інтерв'ю Daily Mail.

Нагадаємо, Фернандінью з літа 2005 по літо 2013 виступав за Шахтар, а далі перейшов до Манчестер Сіті, де грав по літо 2022 року. Зінченко ж був у Сіті з літа 2016 по літо 2022 року.