23 березня 2023 09:40

Мер Неаполя закликав фанатів "Наполі" не псувати пам'ятники через титул, що наближається: "Це наше багатство. Не хочу бачити, як радість перетікає у вульгарність"

Мер Неаполя закликав не фарбувати пам'ятники у місті у разі чемпіонства «Наполі».


Один з міських пам'ятників фанати «Наполі» пофарбували в блакитний колір, радіючи чемпіону, що наближається. Мер Неаполя Гаетано Манфреді закликав уболівальників висловлювати радість іншими способами.

«Коли я побачив статую на П'яцца Меркато, забарвлену у блакитний колір, я уявив собі найгірше. Скудетто – це величезна радість. Команда, яка звикла оборонятися та наздоганяти, тепер виділяється, домінує і, насамперед, показує зразкову гру, стиль та тренерський талант.


Але я не хочу, щоб радість перетекла у наругу над нашими пам'ятниками. Тому я закликаю припинити фарбувати [пам'ятники].


Неаполітанці уважні та знають, що пам'ятники – це наше багатство для всіх. Радість можна висловити безліччю способів. Я пропоную робити творчі художні інсталяції, банери. Я пропоную оголосити битву за креативність.

Неаполь повний туристів цілий рік, і це приносить багатство та навіть економічну міць. Я не хочу бачити, як радість перетікає у вульгарність. А скудетто створить новий імідж, це зробить Неаполь ще більш привабливим для людей з усього світу. Це буде великим здобутком», – сказав Манфраді в інтерв'ю Fatto Quotidiano.


Після 27 турів «Наполі» лідирує у турнірній таблиці Серії А з відривом у 19 очок.