22 березня 2023 23:50

Катарський шейх і мільярдер Реткліфф зробили покращені пропозиції щодо купівлі МЮ. Угода може стати рекордною в історії спорту

Джим Реткліфф та катарський шейх знову направили пропозиції щодо купівлі «Манчестер Юнайтед».


Шейх Джасім бін Хамад Аль Тані та власник нафтової компанії INEOS Реткліфф зробили покращені пропозиції, вклавшись у встановлений дедлайн.


Зазначається, що мільярдер Реткліфф особисто був присутнім на зборах ради директорів, щоб зібрати інформацію та налагодити стосунки з керівництвом.


Потенційні покупці сподіваються отримати відповідь до кінця місяця та впевнені, що їхні пропозиції будуть серйозно розглянуті. Крім того, як і раніше, розглядається варіант залучення міноритарних інвестицій без продажу клубу.


Як повідомляє журналіст Бен Джейкобс, у разі якщо пропозиції будуть прийняті до розгляду, сума угоди з продажу клубу буде рекордною в історії спорту. На даний момент найбільша угода щодо купівлі спортивного клубу була оформлена в 2022 році, коли клуб НФЛ «Денвер Бронкос» був проданий за 4,65 млрд доларів (3,75 млрд фунтів).


Суми пропозицій щодо купівлі «Ман Юнайтед» на даний момент не публікуються. Початкові пропозиції обох інвесторів оцінювали у суму близько 4,5 млрд фунтів.