22 березня 2023 21:33

Негрейра зазначив у звіті, що Айтекін кілька разів помилився на користь "Барси" у матчі з ПСЖ (6:1): не дав пенальті за фол на Ді Марії та дав після падіння Суареса

Суддя Деніз Айтекін зробив дві помилки на користь «Барселони» у матчі з «ПСЖ у 2017 році.


Про це у звіті, підготовленому для каталонців, написали колишній віце-президент іспанського суддівського комітету Хосе Марія Енрікес Негрейра та його син.


Як повідомляє COPE з посиланням на матеріали так званої справи Негрейри, які знаходяться в розпорядженні EFE, у грі 1/8 фіналу Ліги чемпіонів у відповідь головний арбітр помилково не призначив пенальті у ворота «блауграни» на 84-й хвилині.


«Маскерано завдав Ді Марії удару у очевидній гольовій ситуації у штрафному майданчику «Барселони» – йдеться у звіті з позначкою, що вірним рішенням було б вказати на точку.


У разі одинадцятиметрового у ворота «ПСЖ» на 89-й хвилині сказано, що форвард іспанської команди Луїс Суарес «скористався легким поштовхом і впав». Коректно було б не призначати пенальті, який призвів до рахунку 5:1.

Також Негрейра зазначив, що рішення дати «Барселоні» виконати одинадцятиметровий за фол на Неймарі на 47-й хвилині було надто суворим.

Водночас експерт наголосив, що у матчі було два рішення не на користь «Барселони». На 33-й хвилині можна було б дати пенальті за фол на Неймарі (хоча гравець перебільшив силу контакту, як зазначається). На 58-й хвилині на захоплення Ліонеля Мессі біля штрафного майданчика «ПСЖ» суддя взагалі ніяк не відреагував.