22 березня 2023 11:53

Негрейра дарував суддям персоналізовані картки, монети, квитки на футбол та запрошував до ресторанів на гроші, отримані від "Барси"

Хосе Марія Енрікес Негрейра робив суддям подарунки на гроші, отримані від "Барселони".


Нагадаємо, прокуратура Барселони подала позов на клуб та його колишніх президентів Жозепа Бартомеу та Сандро Роселя у справі про можливу корупцію при виплатах колишньому віце-президенту технічного суддівського комітету Хосе Марії Енрікесу Негрейрі. "Барса" стверджувала, що оплачувала звіти про суддів, які готував Негрейра, він отримав від клубу 7,3 млн євро з 2001 по 2018 рік.

Видання El Mundo опублікувало список речей, які компанія Dasnil, що належить Негрейрі, вказувала в податкових деклараціях як витрати, що підлягають вирахуванню. Більшість із них були подарунками для суддів Ла Ліги.

Так, Негрейра замовив 1500 персоналізованих червоних та жовтих карток, сотні монет з іменами одержувачів, хамон на суму близько 10 000 євро, квитки на футбольні матчі, пляжні лопати, парасольки та сумки-холодильники.

Також чиновник суддівського замовляв штопори, тостери, сендвічі, ковдри, штани та ручки з лазерними указками. Крім того, він запрошував суддів на обід до відомих ресторанів морепродуктів у Мадриді та Барселоні, де сплачував рахунки на суму понад 2000 євро.

Ще в списку подарунків суддям значаться сири, солодощі, вина та спиртні напої.