20 березня 2023 23:37
1

"Рух" може стати сателітом "Шахтаря": джерело повідомило про можливу співпрацю між клубами

Відомий спортивний журналіст Михайло Співаковський повідомив, що львівський Рух може стати сателітом донецького Шахтаря і пояснив причини можливого рішення.

Рух звільнив головного тренера Леоніда Кучука після поразки від Шахтаря у вчорашньому матчі 18 туру української Прем'єр-ліги (0:2).

Після цього з'явилася версія, що львівський клуб призначить на посаду наставника юнацької команди Віталія Пономарьова.


Авторитетний спортивний журналіст Михайло Співаковський повідомив, що президент Руху Григорій Козловський може підписати договір про співпрацю із Шахтарем, який з осені минулого року регулярно користується тренувальною базою львівського клубу у Винниках.

«Рух може стати сателітом Шахтаря. У Козловського зараз все не дуже добре з фінансами, а головне – із владою, точніше з НАБУ. Початок березня він провів закордоном. Утримувати таку колосальну махину, як клуб та база, стає дедалі складніше», – сказав Співаковський.


Співаковський назвав причини, через які Рух і Шахтар можуть досягти домовленості про співпрацю.

«Сценарій такий – Козловський продає Ахметову комплекс, на якому знаходиться тренувальна база, та укладає договір про співпрацю двох клубів. Шахтар отримає готову базу з високим рівнем інфраструктури у безпечному регіоні, а Рух – кошти для утримання клубу.

Рух отримає можливість користуватись резервістами Шахтаря, а донеччани можуть розраховувати на знижки при купівлі молодих талантів львів'ян. Рух отримає політичного союзника, який допоможе команді залишитись в УПЛ завдяки адміністративному ресурсу за умови поганих результатів», – додав Співаковський.


Співаковський припустив, що у такому разі кандидатами на посаду головного тренера Руху можуть стати Оскар Ратулутра, Остап Маркевич та Валерій Кривенцов.

Рух провів 17 матчів, набрав 17 очок і посідає 14 місце у турнірній таблиці української Прем'єр-ліги.


Авторитетный спортивный журналист Михаил Спиваковский сообщил..........................................................