20 березня 2023 18:05

Журналіст: "Можливо, Дячуку було б корисніше зіграти сезон у команді простішій ніж "Динамо"

Відомий журналіст Віктор Вацко в ефірі програми "Вацко Live" прокоментував гру захисника "Динамо" Максима Дячука.


"Якщо говорити про Максима Дячука, я вам так скажу, я не назву його суперталановитим футболістом. Він мені виглядає солдатом на футбольному полі. Це непогано, бо я знаю багатьох захисників, які будучи солдатами робили сильну футбольну кар’єру і насправді були визначальними гравцями. Дячук - боєць, я б навіть сказав, бійцюган. Він хороший в єдиноборствах, чіпкий, кусючий, добре відбирає м’яч, непогано грає у повітрі. Його величезний козир - дуже висока, як для його антропометрії швидкість. Але є проблеми: початок атаки, робота з м’ячем під тиском. В нього немає спокою з м’ячем, впевненості, вміння просувати м’яч, того що показував Забарний. Зараз в принципі в основні парі захисників "Динамо" Попов-Дячук, мені дуже кидається у вічі проблема початку атаки.


Я колись про Дячука розмовляв з Ротанем і Руслан виділив у нього ще одну якість, яку збоку по телевізору не помітиш. За словами Ротаня, Дячук дуже розумний хлопець, який добре вбирає і приймає інформацію від тренера. Це дуже важлива якість для будь якого гравця, а для молодого без цієї якості, прогрес неможливий. І людські якості в Дячука- просто топ.


Безперечно Максим має всі якості, щоб називати його перспективним захисником. І зараз його мінус - це відсутність досвіду. Що абсолютно природно для 19-річного хлопця. Коли набереться досвіду, зможе викорінити зі своєї гри позиційні помилки, стане хитрішим. Проти Довбика він справді сильно зіграв. Але в такому віці треба спокійно ставитись, як до успіхів, так і до невдач. З того що я знаю, Довбик проти "Динамо" грав на серйозних уколах і він був не готовий до гри. Можливо Дячуку було б корисніше зіграти сезон у команді простішій ніж "Динамо". В команді, де менше тиску на молодого футболіста, більше довіри та менша ціна помилки. Але якщо він витримає психологічно нинішню напругу та не зламається під тиском невдач і помилок, які обов’язково будуть, тому що без помилок в такому віці ніяк, то він стане ще сильнішим. І найголовніше - якіснішим".