20 березня 2023 17:04
2

Вацко - про слова Луческу, щодо кадрових проблем "Динамо": "Великий клуб, який ставить перед собою високі завдання, має бути достатньо укомплектований кадрово, щоб компенсувати ці одиничні втрати"

Відомий коментатор Віктор Вацко в ефірі програми "Вацко Live" прокоментував слова Мірчі Луческу, про кадрові проблеми "Динамо".


"Відбувся центральний матч туру "Динамо" - "Зоря". І хочеться поговорити про київське "Динамо". Динамівці показали ніякий футбол в атаці й програли луганській "Зорі" 0:1. І все б нічого, але на післяматчевій прес-конференції Луческу заявив, що найбільша проблема його команди - кадрова. Може б я і на це не звернув увагу, але на тижні Луческу дав коментар румунській пресі, де також склад став основною темою виправдань румунського фахівця. Ось на цю тему, я б і хотів поговорити, бо матч з "Зорею" став якісним каталізатором проблем "Динамо".


Давайте відмотаємо час на півроку назад. До сезону "Динамо" порівняно з іншими клубами претендентами на єврокубки підходило із мінімумом кадрових втрат. Фактично з минулорічної основи команду покинув тільки футболіст, позиції лівий вінгер. Зрештою "Динамо" мало все літо, щоб підготуватись і компенсувати втрату. Вони зробили свій вибір, підписавши Кабаєва. Також було дві серйозні втрати під час сезону, основний воротар Бущан та основний півзахисник Шапаренко. Але травми, це частина футболу і великий клуб, який ставить перед собою високі завдання, має бути достатньо укомплектований кадрово, щоб компенсувати ці одиничні втрати. Можна ще згадати травму Дениса Бойка, але також можна згадати, що Руслан Нещерет один з найталановитіших голкіперів країни.


Взимку пішли два дуже важливі гравці: Забарний і Циганков. У Віктора закінчувався контракт і він давно давав зрозуміти, що не бачить свого майбутнього в "Динамо". І Забарний, який з літа перебував у сфері серйозного інтересу європейських клубів і якого, за моєю інформацією, керівництво "Динамо" готувалось продати взимку. Що стало тут несподіваним? В мене запитання до Луческу. Що, для вас, титулованого тренера із величезним досвідом управління успішними командами, стало несподіванкою у цьому сезоні, з кадрової точки зору? У чому форс-мажор? Хто вам заважав працювати на трансферному ринку? Хто заважав ретельно шукати футболістів на потрібні позиції та робити правильний вибір? Який у вас план заміни Циганкова, який давно давав зрозуміти, що шукає собі новий клуб? Який план: Беніто, Караваєв, Волошин, Царенко, Перріс, Діалло? Ви ж зіграли мільйон матчів на зборах, не для того щоб загнати своїх футболістів, що їх нудить від футболу? Ви ж зіграли, щоб визначитись з кадровим питанням. Який у вас план заміни Забарного? Повернення Дячука, який в УПЛ зіграв 5 матчів? Яка логіка заміни лідера оборони на недосвідченого гравця, який помітно відрізняється за ігровими якостями від Забарного? Щоб можна було невдачі виправдовувати тезою, що в нас молода команда? У вашу команду прийшли легіонери новачки: Перріс, Лонвейк, Рамадані. Ви повернули з оренди Діалло, який всім своїм виглядом і поведінкою показує, що він не хоче грати за цю команду. Для чого, ви повернули Еріка Раміреса за декілька днів до початку другого кола? Напевне щоб вони грали, щоб посилили команду. А якщо вони, як говорить Луческу: "Легіонери за рівнем нижче за моїх футболістів". То для чого, ви їх підписуєте?"

Я б ще зрозумів якби визначення з гравцями за результатами зборів було десь в середині 90х у час повернення ВВЛа, де всі дії гравців обраховувались вручну науковою групою.
Що можна в наш час не знати про гру Кабаєва, Лонвейка, Волошина, якщо всі іх дії на полі обраховані і розкладені по поличках футольними статистичними програмами. В наш час кваліфікований тренер команди рівня еврокубків не може ганяти 20 спарингів з командами по більшості рівня першої української ліги, щоб зрозуміти можливості гравців. Це нонсенс.
Луческо М сам никого не ищет и не покупает - и не подписывает....не дают хозяева клуба ему денег на нормальных игроков- даже не дорогих... получается и от безвыходности он искал выход ..и такое впечатление что команда им уже не нужна а только продажа игроков такая видится ситуация...сколько было уже тренеров и ни у одного ничего не выходит..всё дело в хозяевах от них всё идёт..посморим на хозяев других клубов и их команды и всё станет видно и понятно...