19 березня 2023 15:04

"Чорноморець" на виїзді здолав "Інгулець"

Обидві команди доволі вдало розпочали друге коло змагань: Інгулець здобув 6 очок у матчах з Динамо та Металістом, а Чорноморець після перемоги над Вересом розписав нічию з Металістом 1925. Інтриги протистоянню додавала персона головного тренера петровців: Сергій Ковалець з травня 2020-го по лютий 2021 року тренував "моряків".


Вже на 28-й секунді гості заробили право на пенальті. Бадібанга відгукувався на пас Брагару, Паламарчук не встиг на виході і завалив бельгійського легіонера. Ізраїльський форвард "моряків" Гай Хадіда з позначки розвів по кутах м'яч і голкіпера суперника.


Інгулець побіг відігруватись, але нічого особливого біля воріт суперника придумати не міг. Двічі Непогодов рятував одеситів від можливого гола: спочатку, вийшовши на перехоплення, прочитав траекторію польоту м'яча, прибрав руки і дозволив сфері пролетіти повз стійку, а згодом, від гріха подалі, вийшов далеко з воріт і перервав перспективну атаку петровців.


На 27-й хвилині вже Козак опинився на газоні у штрафному майданчику Чорноморця. Арбітр подумав і... виписав гравцю гірчичник за симуляцію. Наприкінці тайму Інгулець притис суперника на його частині поля, але з ударами ніяк не складалось. За 5 хвилин до перерви "моряки" впіймали суперника на контратаці: Алефіренко отримав довгий пас з центру поля, змістився до лінії штрафного і парашутом закинув м'яч за комірець Непогодову. Третій м'яч від Даниїла у третьому матчі поспіль!


По перерві Кузик перевірив реакцію Паламарчука, пробивши по центру з далекої відстані – кіпер Інгульця завбрав без проблем. З кожною хвилиною дивитись на протистояння втомлених команд було відверто боляче: біганина в центрі поля, запекла боротьба незрозуміло за що, шалений брак при передачах і прийнятті м'яча... Одним словом, класична УПЛ.


Алефіренко обікрав захисника Інгульця біля кута штрафного і навісив на лінію воротарського – Юсов невдало пробив головою. У відповідь Головкін бив з-за меж штрафного майданчика – над поперечиною. За мить він же замикав передачу через себе від Марусича – знову вище. Зрештою, на 83-й хвилині Головкіну вдалось пристрілятись і забити дебютний гол в УПЛ: підступний удар для Непогодова під праву стійку – кіпер Чорноморця не бачив початку удару і не встиг зреагувати на постріл. Кравчук на четвертій доданій хвилині міг рятувати Інгулець, але з гострого кута не влучив у сітку.


Перемога принесла Чорноморцю 18 очок і підняла на одинадцяту сходинку турнірної таблиці УПЛ, Інгулець з 19-ма пунктами залишився десятим.


VBET ліга. 18-й тур


19 березня, Петрове, стадіон "Інгулець"


Інгулець - Чорноморець 1:2


Голи: Іван Головкін 83 - Гай Хадіда 2 (пен.), Данило Алефіренко 40


Інгулець: Олексій Паламарчук, Владислав Клименко, Максим Марусич, Олександр Козак (Іван Головкін 65), Володимир Одарюк (Юрій Козиренко 56), Олександр Кучеренко (Даниїл Кравчук 80), Артем Смоляков, Дмитро Нагієв, Максим Ковальов, Андрій Кухарук, Максим Мельничук (Дмитро Поспєлов 56)


Чорноморець: Дмитро Непогодов, Олександр Васильєв, Лука Гучек, Орест Кузик (Сергій Політило 77), Ілля Путря, Гай Хадіда (Дмитро Юсов 71), Олександр Демченко, Данило Алефіренко, Зігей Бадібанга, Максим Брагару, Володимир Салюк


Попередження: Олександр Козак 27, Андрій Кухарук 30, Владислав Клименко 51 – Володимир Салюк 20, Данило Алефіренко 42, Олександр Демченко 64