18 березня 2023 17:12

Патрік ВАН ЛЕУВЕН: "У нас був план грати в свій футбол і пресингувати "Динамо"

Головний тренер «Зорі» Патрік ван Леувен прокоментував перемогу над «Динамо» (1:0).


– Ваш експрес-коментар по сьогоднішній грі.


– У нас був план грати в свій футбол і пресингувати «Динамо». Не все вийшло. Я думаю, що перший тайм був рівний за шансами, в нас було декілька контратак і комбінаційних атак. В другому таймі ми стояли ближче до своїх воріт, ніж хотіли цього. У нас були кілька небезпечних атак і моментів забити гол. Едуардо стояв до кінця і він забив гол.


– Якщо вам щось снилося, то що це було перед цією грою?


– Ця гра, звичайно, цікава для наших футболістів. У нас декілька гравців із академії «Динамо», також є зі «Шахтаря». Всі завжди хочуть грати в атакувальний футбол і ти завжди думаєш це робити проти хорошої команди, як «Динамо». Сьогодні не було багато можливостей це показувати, але в мене завжди трішки є відчуття, що наша команда заб’є гол.


Сну про гол Едуардо не було. Загалом, в мене завжди є відчуття, що наша команда буде забивати гол. У нас є швидкість, є інтелігентні футболісти на полі, в нас команда відчуває, що ми будемо забивати гол.


– Як ваші молоді футболісти справляються з тиском? Чи вони особливо не дивляться у таблицю, а виходять та грають?


– Ми завжди говоримо, що на кожну гру дивимося окремо. Хочемо давати результат в кожній грі, щоб в кінці мати хороший результат. Думаю, сьогодні було видно, що для наших молодих футболістів – це особлива гра. Вони швидше втомилися, був трішки тиск чи стрес грати проти «Динамо», але вони все робили разом, а не один футболіст. Я задоволений нашими молодими футболістами. Ми хочемо продовжувати і дивимося на наступну гру.