18 березня 2023 12:27

Саутгейт про зниження частки англійських гравців в АПЛ: "У Бразилії в Лізі чемпіонів грає стільки ж футболістів - або навіть більше, ніж у нас. Решта Європи набирає основу у внутрішніх лігах"

Гарет Саутгейт відзначив зниження частки англійських футболістів у АПЛ.


Головний тренер збірної Англії заявив, що лише 28% футболістів, які виступають у Прем'єр-лізі, можуть бути викликані до його команди. Раніше цей показник був на рівні 32%.


“Цифри є цифри. Вони не зростають.


Було 32%, але це все одно менше, ніж 35%, коли я приступав до роботи, і 38% у попередні роки, тому графік зрозумілий – з цим сперечатися не доводиться. Показник знизився до 28% за останні кілька тижнів.

Здається, на даний момент у нас у Прем'єр-лізі є чотири ліві захисники-шульги, так що нам доведеться почати пошуки в Чемпіоншипі або десь ще.


Стає все складніше [добитися успіху]. Який найкращий спосіб судити про наших гравців? Ліга чемпіонів. За протоколами Ліги чемпіонів цього року ми посідаємо шосте місце у списку – фактично ми відстаємо від Бразилії та Португалії. Якщо попадання до команди – це основа, то Ліга чемпіонів та вищі ешелони Прем'єр-ліги – це вища школа.


Решта Європи набирає основу у власних внутрішніх лігах, а потім вершки продаються по всіх топ-5 лігах.

На даний момент ми сильно відстаємо за цими показниками від Франції та Іспанії, і дійсно цікаво, що у Бразилії, яка має, звичайно, потужну внутрішню лігу, тепер стільки ж гравців грає в Лізі чемпіонів – або навіть більше, ніж у нас», – сказав Саутгейт.