17 березня 2023 22:36

Негрейра не платив суддям від імені "Барси": "Я висловлював думку про суддівство. У клубі хотіли, щоб проти них не приймали рішень"

Хосе Марія Енрікес Негрейра розповів, за що йому платила "Барселона".


Нагадаємо, прокуратура Барселони подала позов на клуб та його колишніх президентів Жозепа Бартомеу та Сандро Роселя у справі про можливу корупцію при виплатах Хосе Марії Енрікесу Негрейрі.



"Барса" стверджувала, що оплачувала звіти про суддів, які готував Негрейра. Колишній співробітник технічного суддівського комітету отримав від клубу 7,3 млн. євро з 2001 по 2018 рік.

Наразі з'явилися деталі розмови Негрейри з податковими інспекторами.


На запитання «Ви будь-коли платили якомусь судді чи колишньому арбітру з тих грошей, які отримували від «Барселони»?» Негрейра відповів негативно. За його словами, з керівниками каталонського клубу він бачився не більше шести разів на рік.


Про те, чому «Барса» платила Негрейра, сказав таке: «Так у клубі були спокійні, що в суддівському комітеті не було рішень проти «Барселони», що все нейтрально».


«Моя робота полягала в тому, щоб їздити дивитися матчі – особисто чи через колег-колишніх арбітрів – та отримувати інформацію про те, чому ухвалювали ті чи інші рішення.


"Барселона" вважала, що їм шкодять, а іншим клубам віддають перевагу. Це моя особиста версія, ніхто не говорив мені про це прямо.

Мій обов'язок – висловлювати думку про матчі з погляду суддівства та гравців. Я консультував клуб. «Барселона» хотіла, щоб жодне рішення не ухвалювалося проти клубу, щоб усе було нейтрально», – сказав Негрейра.