17 березня 2023 16:54

Коноплянка повернувся до тренувань "Краковії": спортивний лікар розкрив стан збірки перед матчем із Англією

Півзахисник Краковії та збірної України Євген Коноплянка повернувся до тренувального процесу, але його участь у найближчих матчах залишається під питанням.


Тиждень тому стало відомо, що Євген Коноплянка у день виклику до збірної зазнав травми під час тренування.


Як повідомляє офіційний сайт Краковії, пошкодження у Коноплянки виявилося не серйозним, і футболіст уже розпочав тренування. Його участь у виїзному поєдинку з Ракувом у 25-му турі чемпіонату Польщі 18 березня під питанням і залежатиме від його показників під час тренувань.


Спортивний лікар Дмитро Бабелюк зазначає, що Коноплянці вже зробили два МРТ з моменту появи інформації про його потрапляння до заявки збірної.


«Той факт, що Коноплянка продовжує грати після МРТ, означає, що там не знаходять серйозних травм. Йдеться, швидше за все, про загострення хронічної проблеми, яка дається взнаки.


З огляду на відому інформацію в медичних колах про серйозні проблеми Євгена з коліном, швидше за все, саме проблеми із суглобом можуть провокувати дискомфорт та вимагати обстежень та менеджменту навантажень», – написав Бабелюк у телеграмі.


33-річний Кноплянка викликаний до табору національної збірної України на матч з Англією. Ця зустріч відбудеться 26 березня в Лондоні в рамках кваліфікації на Євро-2024.


Цього сезону Коноплянка вже мав м'язове пошкодження, через яке пропустив три з 25 матчів Краковії.