17 березня 2023 12:19

"У всіх була паніка". Соломон розповів про те, як залишав Україну після початку повномасштабної війни

Ізраїльський півзахисник Манор Соломон, який належить донецькому Шахтарю, згадав про те, як залишив Україну після початку повномасштабної війни в нашій країні.


Манор Соломон у першій частині минулого сезону виступав за донецький «Шахтар». 24 лютого 2022 року почалося вторгнення окупаційних військ з росії в Україну.

Ізраїльський півзахисник згадав перший день повномасштабної війни в інтерв'ю авторитетному британському виданню BBC.

«Я прокинувся від звуків вибухів та сирен, ніби потрапивши до середини фільму. У всіх була паніка. Ніхто не знав, що робити, бо розпочалася війна.

Я розумів, що мені треба бігти, бо буде ще гірше. Мені вдалося перетнути кордон за допомогою ізраїльських дипломатів. Якби не вони – не знаю, що зі мною було, їжа і вода закінчувалися», – згадав Соломон.


Манор розповів також про те, що у Шахтарі запевняли футболістів, що війна не розпочнеться.

«У клубі нам говорили, що нічого боятися, що нічого не станеться, хоча ми були стурбовані. Коли я повернувся до Києва з Туреччини, ми з моєю дівчиною вирішили почекати кілька днів і подивитися, що станеться, перш ніж приймати рішення щодо її повернення. А потім почалася війна», – сказав Соломон.

23-річний Соломон перейшов до Шахтаря з Маккабі (Петах-Тіква) у січні 2019 року і провів за «гірників» 106 матчів, у яких забив 22 голи і зробив дев'ять результативних передач.

У липні минулого року хавбек перейшов на правах оренди до англійської Фулхем та зіграв у поточному сезоні 13 поєдинків, у яких забив п'ять м'ячів.

Контракт Соломона з донецьким клубом діє до кінця року.