17 березня 2023 12:15

Артета про виліт "Арсеналу" з ЛЄ: "Дуже хотіли пройти далі, але пенальті – це лотерея. Тепер у нас 11 ігор та одна мета"

Мікель Артета назвав серію пенальті лотереєю після вильоту "Арсеналу" з Ліги Європи.


Лондонці по пенальті поступилися "Спортингу" в 1/8 фіналу.

– Ми справді хотіли пройти далі і поборотися у цьому турнірі. Ми намагалися, але наших зусиль не вистачило. Хотів би привітати «Спортінг» із виходом до наступного раунду. Ми рано втратили Томіясу та Саліба, так що керувати грою було складно.

Ми не могли знайти ритм та темп, ми запізнювалися, ми втратили багато, багато м'ячів. Ми знайшли себе останні 20 хвилин, але не забили. «Арсенал» продемонстрував неймовірну енергію та показав характер, але не переміг. Пенальті – це лотерея.

– Виліт із Ліги Європи – це прихована користь для «Арсеналу»?

– Зараз я цього так не оцінюю. Ми хотіли пройти далі і вклали у це всі сили. Команда докладала неймовірних зусиль, ми дуже хотіли вийти далі, але цього не сталося.

Потрібно дивитися на себе та зрозуміти, що ми могли зробити краще. Не можна покладатись на серію пенальті, якщо хочеш виграти турнір.

Тепер на нас чекають 11 ігор та одна мета. Для її досягнення потрібно мислити ясно та викладатися. Матч проти "Крістал Пелас" - це фінал. Потрібно відновити сили та зіграти краще, ніж зі «Спортінгом», – сказав головний тренер «Арсеналу».