17 березня 2023 10:03

Ігор ЙОВІЧЕВІЧ: "Хочу попросити вибачення перед вболівальниками. Ми як мінімум забили гол, а МЮ та "Лейпциг" – ні"

Головний тренер «Шахтаря» Ігор Йовічевіч підбив підсумки матчу з «Феєноордом» (1:7).


– Можете пояснити, що сьогодні сталося?

– Сталося те, що одна команда була кращою за нас, і це був «Феєнорд». Маємо привітати «Феєнорд» з гарною грою. Бувають такі дні, це – футбол. За останній час є приклади й «Манчестер Юнайтед», і «Лейпцига». Ми як мінімум забили гол, а вони навіть не забили, тож і кращі за нас команди програють.

Це один день, який мусиш пройти як тренер. І хочу попросити вибачення в українських уболівальників, які сподівалися на нас, на сьогоднішній прохід. На жаль, вийшов такий матч. Мусимо зробити багато висновків, де я візьму відповідальність на себе як тренер, не ховаючись за цим результатом. Але ми віддали максимум сил, які мали сьогодні. Просто віддали хлопці всі сили.

Цього не було достатньо, і це було видно в кожному єдиноборстві – карали нас за кожну помилку. Це був визначальний фактор. За 2:0 ми мали кілька моментів, коли могли зайти в гру, – дві нагоди Судакова. Але третій гол з пенальті – це було занадто психологічно, щоб ми залишалися весь час у грі.

Це для нас перший досвід, десятий матч у нинішньому євросезоні, в Лізі чемпіонів та Лізі Європи. Були й ключові матчі за прохід: із «Селтіком», коли вийшли з групи, потім «Ренн» обіграли. Але сьогодні ми попали на кращу команду, у якої те, що били по воротах, – усе залетіло. І мусимо віддати належне, бо «Феєнорд» – це топкоманда на сьогодні.

А ми щасливі, що пройшли цей шлях: перший рік у таких умовах, де ми живемо, де подорожуємо по 24 години на матч, що ми віддали повністю всі сили. А «Феєнорд» вітаю з гарною грою, з доброю командою і бажаю вам успіхів, - сказав Йовічевіч.