17 березня 2023 09:36

У Росії відсторонили арбітра-зрадника України від матчів Прем'єр-ліги

Відомий футбольний арбітр Анатолій Жабченко, який після анексії Криму зрадив Україну та став громадянином Росії, отримав покарання у чемпіонаті країни-агресорки. 44-річний суддя припустився помилки в кубковому матчі між московським "Спартаком" та єкатеринбурзьким "Уралом", працюючи на відеоповторах.


Жабченка, якого було призначено відеоасистентом рефері (VAR) на поєдинок Прем'єр-ліги "Парі ПН" – "Торпедо", тимчасово відсторонили від найближчих поєдинків першості, інформує пропагандистський телеканал "Матч ТВ". Зокрема, зрадник України не помітив пенальті на півзахиснику "Спартака" Крістофері Мартінсі Перейрі.

"Нас не влаштувала якість роботи Жабченка, тому він не буде арбітром VAR у матчі "Парі НН" – "Торпедо" і якийсь час залишиться без призначень в РПЛ", – розповів голова департаменту суддівства Російського футбольного союзу (РФС) Павло Каманцев.


Зазначимо, що цього сезону Жабченко, який втік з Криму до Краснодара, працював головним арбітром на матчах першої та другої ліг чемпіонату РФ. Ще вісім поєдинків він провів як відеоасистент в РПЛ.