16 березня 2023 10:20

Каррагер: "Трент недостатньо добрий в обороні. Не впевнений, що він підходить, якщо "Ліверпуль" хоче грати в Лізі чемпіонів щороку"

Джеймі Каррагер вважає, що "Ліверпуль" має купити конкурента Тренту.


Учора англійський клуб вилетів із Ліги чемпіонів на стадії 1/8 фіналу, поступившись "Реалу" з рахунком 2:6 за сумою двох матчів.


«Це викликає дуже сильне занепокоєння. Не лише з погляду «Ліверпуля», а й із погляду самого Трента. Що я маю на увазі під цим? Так не може продовжуватися з огляду на те, як пройшов цей сезон, і скільки разів Тренту не вистачало навичок в обороні.


Проблема в тому, що Трент Олександр-Арнолд ніколи не мав справжнього конкурента. І одна з причин цього – те, наскільки гарний він був. Ти просто думав: "Кого ж купувати?" Скільки потрібно було витратити на гравця, який не грав би щотижня?


Думаю, настав момент, коли «Ліверпулю» треба купити правого захисника. Юргену Клоппу вирішувати, наскільки гарним має бути цей правий захисник, скільки він має коштувати, але цьому хлопцеві потрібна серйозна конкуренція. Він грає на топ-рівні п'ять років. Щосезону, щотижня, не маючи можливості відпочити.


Він виграв все, він був неймовірний, і він зробив усе, про що я міг мріяти. Я так пишаюся ним, адже це місцевий хлопець із академії. Але йому потрібна допомога. Наприкінці сезону йому потрібно добре подумати про те, який він правий захисник.


Я завжди захищав його, тому що він виступав за одну із найкращих команд світу. У такій команді атакувати потрібно частіше, ніж боронитися. Всі ми знаємо, що у захисті він недостатньо хороший. І я не думаю, що в цьому плані він колись стане кращим. Йдеться про гравця, який уже зіграв 260 матчів. Він не стане значно кращим.

Коли у «Ліверпуля» почався спад, і він перестав бути однією з найкращих команд Європи, виникла потреба більше оборонятися, ніж атакувати. І ми побачили найгірші риси Трента. Його сильні сторони вже не такі помітні. І це величезна проблема.


Я знаю, що ця проблема виявиться особливо сильно, коли Клопп піде, і Ліверпуль повернеться туди, де знаходився, коли гравцем був я. Зазвичай нашою метою було потрапити до топ-4. Але якщо «Ліверпуль» хоче виходити в Лігу чемпіонів щороку, то я не впевнений, що Трент – це слушний правий захисник.


Якщо «Ліверпуль» повернеться на рівень найкращих команд Європи, що вони намагатимуться зробити наступного сезону, тоді Трент підходить. Але зараз хлопцеві потрібна допомога», – сказав колишній гравець «Ліверпуля».