16 березня 2023 08:29

"Барселона" запропонує Хаві продовжити контракт до 2025-го після матчу з "Реалом"

"Барселона" після класико з "Реалом" запропонує Хаві продовжити контракт до 2025 року.


Як пише Diario Sport, після матчу 26-го туру Ла Ліги проти мадридського «Реала» каталонці розпочнуть контакти з Хаві щодо продовження контракту. Президент «Барселони» Жоан Лапорта хоче продовжити співпрацю з 43-річним фахівцем незалежно від того, чи будуть у команди ще трофеї цього сезону. Він дуже задоволений роботою тренера.

Лапорта має намір запропонувати Хаві продовження нинішнього контракту, термін якого розрахований до червня 2024 року, на рік. Таким чином, нова угода тренера діятиме до червня 2025 року.


За півтора року в клубі Хаві вдалося вибудувати хороші особисті та професійні відносини з Лапортою, тому він, швидше за все, без будь-яких проблем ухвалить пропозицію про новий контракт.


Цього сезону «Барселона» вже виграла Суперкубок Іспанії. У разі перемоги над «Реалом» у неділю відрив каталонців у Ла Лізі збільшиться до 12 очок. Крім того, команда має зіграти матч-відповідь півфіналу Кубка Іспанії проти «Мадрида». Першу гру "Барса" виграла з рахунком 1:0.


Досягнуті результати у поєднанні з гарною грою команди переконали Лапорту в тому, що Хаві має продовжити роботу над проектом як мінімум до літа 2025 року. В ідеалі Лапорта націлений на те, що Хаві буде тренером Барси до кінця його президентського терміну. Термін повноважень Жоана спливає у червні 2026-го. Лапорт хоче стабільності на посаді тренера. Під час першого його терміну з «Барсою» також попрацювали два тренери – Франк Райкард та Пеп Гвардіола.


Крім того, Лапорта планує розпочати переговори про новий контракт із директором «Барси» Матеу Алемані, який відіграв ключову роль у розбудові команди за останні два роки. Як і у випадку з Хаві, контракт Алемані розрахований до червня 2024 року, і Лапорта хоче продовжити угоду на рік – до червня 2025 року.