15 березня 2023 20:13

Ла Ліга висловила невдоволення рішенням ФІФА змінити формат чемпіонату світу

Ла Ліга висловила невдоволення рішенням ФІФА змінити формат чемпіонату світу. На ЧС-2026 виступлять 48 збірних, загалом команди проведуть 104 матчі, а турнір триватиме 39 днів.


- ФІФА продовжує зловживати ухваленням односторонніх рішень щодо футбольного календаря, демонструючи цілковиту зневагу до важливості національних чемпіонатів і до футбольного співтовариства загалом.

ФІФА повністю ігнорує економічну шкоду, яку такі рішення завдають лігам по всьому світу. З лігами не консультувалися з приводу представлених змін, особливо щодо нового щорічного клубного змагання, про яке ми абсолютно не знали і яке серйозно впливає на наші турніри.

Такі рішення не враховують змагальних, спортивних та економічних наслідків для національних чемпіонатів, клубів і гравців, вони ще сильніше перевантажують і без того щільний графік. Ла Ліга та інші ліги, представлені на Всесвітньому форумі ліг, проаналізують рішення ФІФА й ухвалять рішення щодо найбільш підходящих подальших кроків.

ФІФА бере до уваги тільки невелику групу клубів і гравців, тоді як у професійному футболі безліч ліг, тисячі клубів і футболістів, які не беруть участі в міжнародних змаганнях, але опиняються під впливом таких рішень. ФІФА, схоже, забуває про це і думає тільки про окремих представників футболу, не враховуючи глобальний ефект. Ла Ліга вже подала позов проти ФІФА до Спортивного арбітражного суду в грудні, справа стосується аналогічних питань після односторонніх заяв ФІФА щодо формату КЧС, - мовиться у заяві Ла Ліги.