14 березня 2023 09:09

Самба Діалло - перший представник УПЛ, який виграв чемпіонат Африки у віковій категорії U-20

Молодий сенегальський вінгер Самба Діалло пропустив більшу частину зимової підготовки «Динамо» до другої половини сезону-2022/23. Через поважну причину — виступ у складі збірної Сенегалу U-20 на чемпіонаті Африки.


Подорож до Єгипту вийшла напрочуд вдалою: Діалло та його партнери по збірній виграли усі шість матчів турніру та здобули чемпіонське звання — вперше в історії сенегальського футболу!

Футболіст київського «Динамо» взяв участь у п’яти матчах з шести (пропустив лише третій тур групового раунду, який вже не мав турнірного значення), забив переможний гол у чвертьфіналі з Беніном (1:0).

Діалло — 10-й чемпіон Африки U-20 у складі клубів УПЛ. Але перший, хто виграв золоті нагороди, маючи контракт саме з українським клубом. Його попередники потрапляли до нашої країни вже після чемпіонства. Хтось — майже одразу, хтось — після великої паузи.

А представники саме українських клубів раніше двічі здобували бронзові нагороди чемпіонату Африки U-20: 2009 рік — Франк Теміле («Динамо»), 2013 рік — Мохаммед Алію («Таврія»). Обидва — нігерійці.