14 березня 2023 08:15

Платіні про фінал ЧС-2022: "Франція була дуже погана, а Аргентина хороша, але все змінилося за 2 хвилини. Франція перехопила ініціативу та могла перемогти"

Мішель Платіні поділився враженнями від фіналу ЧС-2022.


«Якось я розмовляв з Францем Беккенбауером про фінал між збірними ФРН та Італії в 1974 році, фіналі, в якому Італія виграла з рахунком 4:3 після додаткового часу. Я сказав йому, що це, мабуть, чудовий матч, і він відповів мені: «Мішель, не вигадуй. Це була лайнова гра до овертайму».

Це був найгірший матч, який міг статися на чемпіонаті світу, доки він не став винятковим через свій сценарій. На цей раз ми були недалеко від цього. Франція була дуже погана. Аргентина була досить гарною, і все змінилося за дві хвилини. Щойно Аргентина підсіла у плані фізики, Франція перехопила ініціативу, й у результаті вона мала чи могла перемогти.

Чи заслуговувала Франція виграти чемпіонат світу? Тієї ж мірою, як у 1998 або 2018 році, – чому б і ні. Я був би радий, якби Франція змогла перемогти, але якщо замислитися... Чи заслуговували ми на перемогу над Англією? Чи були ми кращими за Марокко? Чи ми були хороші у фіналі? Це було не легко.

Це був відмінний чемпіонат світу, але чи заслуговувала Франція на перемогу? Не обов'язково. Ми були дуже ефективними», – сказав колишній півзахисник збірної Франції та екс-президент УЄФА в ефірі передачі Rothen s’enflamme.