11 березня 2023 22:28

Блогер: "Засмучує мене Костюк останнім часом. Певно, вже з’являються амбіції тренувати дорослих, бо і відмазки вже дорослі, майже, як у діда"

Блогер Михайло Смоловий у своєму Telegram-каналі поділився аналізом гри "Дніпро-1" U-19 - "Динамо" U-19.


Дніпро-1 U19 1:1 Динамо U19


xG графік

Засмучує мене Костюк останнім часом. Певно вже з’являються амбіції тренувати дорослих, бо і відмазки вже дорослі, майже, як оно у діда:


⁃ ми розуміли, як вони грають, але було багато браку і план не спрацював


⁃ дуже сильно повпливав...вітер...через це не було конструктиву та не вдавалося пресингувати


Але мені не вистачило. Наприклад, тему болбоїв не розкрито! Склалося таке враження, що грали ледь не одним м’ячем. Але попереду ще багато ігор, то може дійсно варто відмазки поберегти, щоб не приїдалися.


Найбільше вбиває ось це «ми зналі, как ані будут іграть»:


⁃ та дійсно, навіть розумово відсталі вже знають, як намагається вчити грати дітей Дніпро-1, тож було цікаво, а як відповість Динамо


⁃ а Динамо відповіло рекордом сезону за низькими втратами (38) через доволі відчутний тиск, який простежується, наприклад, за 5.3 PPDA


⁃ ще Динамо відповіло 17.71% часткою лонгболів (третій найбільший показник в сезоні) та абсолютно найгіршою точністю передач з просуванням в сезоні (46.15%)

Але ж звісно - винен вітер, бо був план грати в бий-біжи! Це офіційна позиція динамівського клубу!



На мою суб’єктивну думку, якщо вітер впливає на якість довгих передач, то ти...коротко граєш низом! Усе ж дуже просто! Коли м’яч внизу, то такого випливу сила вітру на нього не має. Але для цього потрібно вміти грати низом та в короткий-середній пас, а ніхто в Динамо...не вміє, бо Іщенко не навчив в Академії. Тому доводиться нарікати на вітер, дощ та сніг.


Поставлю питання інакше! Яким чином за 2-3 або 4 роки ця команда взламуватиме захисний блок Інгульця 7-3-0? Чому зараз, ще дітьми, ніхто їх не навчає не лупити за вітром, а будувати білдап та проходити тиск? Тоді інше питання: а чи варто очікувати, що ось так за чотири роки одного ранку з н###я (знову не запікуватиму) діти прокинуться і розкатають Інгулець 3:0? Хтось окрім панів ІМС, Іщенка та Костюка очікує та вірить у це?


Дай Бог здоров’я людям, що займаються молодіжною програмою Дніпра-1! Вони вже вчора показали нам усім, що очікує дітей за 3-4 роки в кваліфікації Ліги Конференцій проти середнячка з Європи (Угорщина, Кіпр чи Чехія). Нинішні невдачі цього покоління киян ми будемо згадувати з ніжністю і теплотою, та й не без сліз, але з легкою посмішкою.

Окей, Динамо визнає, що не здатне навчати дітей грати з м’ячем щось інше, окрім «дінамавскава футбола». Приймаю! Діти грають з 38.7% володіння на внутрішній арені. Ну, топ! За середнього тиску зпівставного з 10.64 PPDA Динамо робить 113.47 втрат. Дніпряни дали просратися на рівні 5.3 PPDA - отримали рекордні для підрахунків Wyscout від сезону 2015/2016 для молодіжки аж 163 втрати!


Вбиває інше. Ну, добре, грати в пас дітей не навчаємо. Я вже зовсім скоро змирюся з цим фактом, за «два-три тижні». Головний акцент динамівської селекції - відбір гладіаторів. Але й тут:


⁃ Динамо, 61.3% ігрового часу захищаючись, ПРОГРАЄ за поверненнями м’яча (114:119)


⁃ програє Динамо і боротьбу (129:142)


Чому в іншій половині гри вітер не заважав тиснути Дніпру-1? Треба в Гліба запитати: може в штабі юнацької команди дніпрян є штатний заклинач вітру?