10 березня 2023 15:04

Генеральний секретар FIFPro: "Якщо ви хочете знову проводити зимові ЧС, вам необхідно провести переговори з національними лігами"

Міжнародна федерація асоціацій професійних футболістів (FIFPro) підготувала заяву генерального секретаря Йонаса Бер-Гоффмана з засудженням ідеї проведення зимових чемпіонатів світу в майбутньому, інформує BBC.


"Повторення того, що було цього разу - неприпустимо. Оскільки турнір проходив посеред європейського клубного сезону, час підготовки до ЧС-2022 в Катарі був зменшений зі звичайного 31 дня до 7. Якщо ви хочете знову проводити зимовий ЧС, вам необхідно провести переговори з національними лігами, щоб повністю змінити їх календар і забезпечити відповідний час для тренувань та відновлення. Це означає перерву в змаганнях на два або два з половиною місяці. Я вважаю, що національні ліги навряд чи погодяться на це", - сказав Бер-Гоффман.

Натомість президент ФІФА Джанні Інфантіно сказав, що проведення чемпіонату світу взимку позитивно вплинуло на якість футболу, адже посеред сезону гравці перебувають у кращій формі, ніж наприкінці.