9 березня 2023 23:55

Гола Ракицького для тріумфу не вистачило. "Шахтар" втратив перемогу над "Феєноордом" у Лізі Європи

Фото - ua.depositphotos.com


У четвер, 9 березня, у першому поєдинку донецький Шахтар у Варшаві приймав роттердамський Фейєнорд. Матч завершився внічию з рахунком 1:1.


У першому таймі Шахтар намагався створити кілька моментів біля воріт Фейєнорда, але без особливої небезпеки. Гості були трохи кращими, проте також не змогли вразити ворота «гірників».

Зазначимо, що за перші 45 хвилин гравці Шахтаря не зробили жодного удару в ворота, а ось гостям вдалося це зробити двічі.

Другий тайм був за Фейєноордом. Так, на 52-й хвилині Джаханбахш виявився відкритим у перспективній позиції, отримавши поперечну передачу на межі штрафного майданчика, але м'яч після його удару просвистів повз ліву стійку воріт.

За вісім хвилин відповів Шахтар. Зубков пробив здалеку з правого флангу повз ближню стійку. На 64-й хвилині Данило завершував подачу з лівого флангу ударом головою за комір Трубіна, але той дістався у стрибку.

А на 79-й хвилині неймовірний гол забив Ракицький. Ярослав у падінні спиною завершив подачу з лівого флангу із кутового від Судакова на ближню стійку. М'яч неймовірною дугою залетів у ворота Фейєноорда.

Однак Шахтар не зазнав. На 88-й хвилині Бульяуде, який тільки-но вийшов на заміну, ударом головою зрівняв рахунок. У компенсований час Фейєнорд забив другий м'яч, але арбітр скасував взяття воріт через зовні гру.

Матч-відповідь пройде в Роттердамі 16 березня. Цього дня Шахтар та Фейєнорд вирішать долю путівки до чвертьфіналу Ліги Європи.