9 березня 2023 21:45

"Арсенал" зі Зінченком в основі врятувався у грі 1/8 фіналу Ліги Європи зі "Спортінгом"

У четвер, 9 березня, у першому поєдинку 1/8 фіналу Ліги Європи лісабонський Спортинг на своєму стадіоні приймав лондонський Арсенал. Матч завершився внічию з рахунком 2:2.


Український захисник Олександр Зінченко вийшов у стартовому складі Арсеналу та взяв участь у першому забитому м'ячі. На 22-й хвилині каноніри відкрили рахунок із кутового. Саліба без перешкод відправив м'яч у сітку, скориставшись подачею Вієйра.

Під час забитого голу Зінченко влаштував розбірки із гравцем Спортінгу Себастьяном Коатесом, у боротьбі з яким упав на землю разом зі своїм опонентом. Потім почалися суперечки та апеляції до судді, що призвело до масової сутички. У результаті обидва футболісти отримали жовті картки.

На 34-й хвилині Спортінг зрівняв рахунок. Інасіу забив із кутового, який сам же й заробив.

У другому таймі команди забили ще по одному м'ячу. На 55-й хвилині господарі вийшли вперед. Паулінью зіграв на добиванні після удару Гонсалвеша.

За сім хвилин Арсенал відігрався. М'яч після удару Джаки зрикошетив від Моріти і залетів у ворота. Дуже курйозний гол. Одразу після цього головний тренер «канонірів» Мікель Артета замінив Зінченка.

Більше забитих м'ячів у цьому поєдинку глядачі не побачили. Таким чином, долю путівки до чвертьфіналу Ліги Європи команди вирішать у зустрічі-відповіді, яка пройде 16 березня в Лондоні.