9 березня 2023 20:48

Руслан РОТАНЬ: "Аналітики Євген Гресь та Володимир Лазаренко - для мене дуже комфортні помічники, які дають корисні поради"

Виконувач обов'язків головного тренера збірної України Руслан Ротань розповів про функції аналітичного штабу національної команди Євгена Греся та Володимира Лазаренка, а також пояснив, чому саме Володимир Єзерський залишився тренувати «Олександрію» на час перерви на матчі збірних.


- Цитата скептично налаштованої людини: «Важко назвати цих людей аналітиками. Один з них - оператор дрону. Другий - цифроман». Ви можете пояснити, чому ці люди унікальні для вас?

- Не можна робити висновки по тому, що було 10 років тому. Кожна людина розвивається. Ці люди роблять це у правильному напрямку, вони вчаться кожен день, так само як і ми. Футбол не стоїть на місці, а рухається вперед, і ми хочемо йти в одному напрямку.

Для мене ці люди дуже комфортні помічники, які дають корисні поради. Навіть якщо вони приносять мені дані в цифрах, то це допомагає. Чому за це критикувати?

Ми отримуємо інформацію у цифрах ту, яку я хочу бачити. Євген Анатолійович після матчу готовий мені надати інформацію, яку я хочу бачити.

- Володимиру Єзерському не прикро, що з усіх ваших тренерів у збірну не потрапив ледь не він один?

- Я б залюбки з ним попрацював би й у національній збірній, мені з ним дуже комфортно працювати, але ми не можемо розірватися. Володимир Іванович залишиться в Олександрії. Нам потрібно готуватися та тренуватися, тому ми прийняли рішення, що він залишиться. Тим паче він відповідальна людина, яка любить дисципліну та не дасть команді розслабитися. Тому це таке моє рішення.