9 березня 2023 20:04

"Перетворився на рівносильну за впливом постать, якою є Сидорчук в "Динамо". Блогер - про гру Бражка в матчі з "Ворсклою"

Блогер Михайло Смоловий у своєму Телеграмі поділився аналізом гри півзахисника "Зорі" Володимира Бражка в матчі проти "Ворскли" (3:2):


Зазвичай ми розбігаємося в поглядах з пенсіонерами, які входять до експертної ради УПЛ, але не цього разу...

Володимир Бражко проти Ворскли

...оскільки життя змушує дивитися 80% ігор туру, то є з чим порівнювати. Перф Володимира - просто неймовірний в контексті того, що ми могли бачити раніше.

Гра Бражка - єдина надихаюча історія минулих вихідних для Динамо. Я всю зиму розбирав до дрібниць особливості розвитку Володимира в Зорі. Восени він мав певну обмеженість в сенсі прямої відповідальності за захист. Трішечки це нагадувало кейс Рибалки в Реброва, який був наче ланцюгом прив’язаний в центрі поля. Великі пасові навантаження мав Батагов, а за креатив відповідали Чурко та Булеца: тож Бражко підлаштовувався під обставини, та на повний голос заявити про усі свої здібності не міг. Хоча були уривки: гол Динамо після тиску та дриблінгу, гол Минаю дальнім ударом.

Проти Ворскли Зоря була змушена грати з понад 70% володіння. Скажете через вилучення? А фіг там: 70.98% в першу годину гри! Вилучення сталося на 71‘ хвилині!

Постійний контроль змусив спустити Бражка з ланцюга: Володимир перетворився в цьому матчі на рівносильну за впливом постать, якою є Сидорчук в Динамо. І це виглядало дійсно круто!

Попри збільшення навантаження на обох половинах поля, Володимир провів найменший за кількістю браку матч в УПЛ (31%). Він подолав середню позначку, що в отриманих передачах (39 проти 27.84), що в виконаних передачах (58 проти 45.18), що в єдиноборствах (23 проти 20.22).

76% точності передач показник не найвищий. Але на мапах помітно, що 11 з 14 невдалих були спрямовані вперед. Зокрема третина (5) - неточні розрізні передачі. За 70% володіння, враховуючи, що більшість цього браку на чужій половині - це не зрада, а база для подальшого вдосконалення.

Окремий абзац про боротьбу:
⁃ виграв 6 з 7 дуелей в захисті (86%
⁃ виграв обидві дуелі в повітрі (100%)
⁃ виграв 2 з 5 єдиноборств за втрачений м’яч (40%)
⁃ виграв 7 з 9 дуелей в атаці (78%), в т.ч. здійснив 2 вдалих обведення (67%)
Загалом виграв 74% з усіх 23 єдиноборств - поки його найкраще досягнення в кар’єрі на рівні УПЛ.

Мав декілька безглуздих втрат, але, камон, очікувати усе й одразу - так не буває. Якщо порівнювати з осінню, то ця гра суттєвий крок до статусу all-around гравця. Бо трішки знаючи наших журналістів, впевнений завтра співатимуть, що «Бражко це лише про відбір». Ні, він ще дитиною був не лише про відбір. Досить вправно справляючись з м’ячем (дальні удари та довгі передачі). В U19 ніколи не грали з 70% володіння, тож Володимиру ніде було розкриватися в більш широкому діапазоні, як проти Ворскли!

А, і так, дійсно ж: забив 2 голи. Спочатку протягнувши м’яч (у ситуації, яка була б неможливою восени), та отримавши у відповідь від Герреро, а потім реалізувавши пенальті. Раз згадав, то за останні два календарні роки забив 8 з 9 пенальті, які виконував (88.9%), тож бити йшов не випадково.