9 березня 2023 17:39

Вадим Гутцайт про можливість обмеженого допуску фанів на трибуни: "Складне питання. Ви ж бачите - вночі 81 ракета"

Міністр молоді і спорту України, президент НОК України Вадим Гутцайт прокоментував слова глави УАФ Андрія Павелка, що на прохання клубів організація веде діалог щодо реалізації можливості обмеженого допуску вболівальників на трибуни.


«Це не було забороною Кабінету міністрів України щодо проведення спортивних змагань з глядачами чи без глядачів. Але нам зараз потрібно подивитись, прорахувати - де йдуть змагання, де повітряна тривога, куди ідуть люди, скільки потрібно часу, скільки людей вміщує те чи інше сховище, як пройти туди.

Це складне питання. Ви ж бачите - вночі 81 ракета. А якщо це буде під час футболу, з 5-10 тисячами людей на стадіоні? Під час хокею - 3 тисячі людей. Куди вони підуть? Це складне питання. Тому зараз ми прораховуємо, дивимось, взагалі потрібно це чи не потрібно у такий час.

В кого це питання на контролі - у міністерства спорту чи у місцевої влади? Беруться дозволи у місцевої влади.

300 людей на матчах чемпіонату України з волейболу? Вони встигнуть піти у сховище, якщо почнеться повітряна тривога. А якщо будуть тисячі людей на футболі чи хокеї, чи встигнуть вони? Ви ж розумієте, що люди скучили по спорту. Тому це таке, складне», - сказав Гутцайт.


Фото - kyivcity.gov.ua