9 березня 2023 09:40

Антоніо Конте: "Минулого сезону "Мілан" виграв Серію А, а "Тоттенхем" дивом піднявся з 9-го на 4-те місце в АПЛ"

Головний тренер «Тоттенхема» Антоніо Конте прокоментував нічию з «Міланом» (0:0) та виліт з ЛЧ.


- Після того, як ви вийшли з «Ювентусом» у чвертьфінал ЛЧ у 2013-му, більше не доходили до цієї стадії.


- Ми тут не для того, щоб говорити про тренерів, нам потрібно говорити про команди. Завжди повинні говорити про клуб і роботу, яку виконують усі разом, включаючи тренера та гравців. Це питання викликає у мене посмішку, відверто кажучи.


Наша команда, безумовно, повинна багато працювати, щоб стати конкурентоспроможною на високому рівні. На мій погляд, попереду ще довгий шлях. Я тут 14 місяців, не забуваймо, що минулого сезону ми вийшли в груповий етап Ліги конференцій.

Тож це, безумовно, крок вперед, ми грали проти чемпіонів Італії в Мілані, тоді як «Тоттенгем» нічого не вигравав дуже довго. З точки зору історії, ці два клуби перебувають на абсолютно різних рівнях. Минулого сезону «Мілан» виграв титул Серії А, а ми дивом перейшли з дев’ятого місця на четверте. Вам потрібно пройти через процес, не можна йти короткими шляхами.


Якщо люди думають, що 13-14 місяців достатньо, щоб стати конкурентоспроможними, вони абсолютно помиляються. У другому матчі гравці добре попрацювали, потрібно було діяти рішучіше в атаці, - сказав Конте для Amazon Prime Italia.