8 березня 2023 10:04

Фердинанд про пенальті на користь "Челсі" у Лізі чемпіонів: "Суддя, вочевидь, не грав у футбол, там руку не прибрати. Жахливе правило – у нападників перевага"

Ріо Фердінанд розкритикував суддю за пенальті на користь «Челсі» у матчі Ліги чемпіонів.

Учора лондонці обіграли «Боруссію» Дортмунд (2:0) у зустрічі у відповідь 1/8 фіналу турніру і пройшли далі за сумою двох матчів (2:1).


На 47-й хвилині м'яч потрапив у руку півзахиснику гостей Маріусу Вольфу у штрафному майданчику німецької команди після подачі Бена Чіллуелла з флангу. Головний арбітр Дані Маккелі звернувся до ВАР, потім сам переглянув повтор епізоду на моніторі, після чого призначив пенальті. Кай Хавертц з точки пробив у штангу. Але судді вирішили, що пенальті треба перебити – до удару до штрафного майданчика вбігли кілька гравців обох команд. З другої спроби Хавертц забив.


Він, очевидно, не грав у футбол. Там руку не прибрати.


Ми розуміємо, що у футболі є правила, але деякі з них виглядають безглуздо. Вони намагаються позбавити захисника всіх позитивних моментів, правила надають перевагу нападникам.


Це страшне правило. Що гравець мав робити? Я не згоден з тим, що це добре правило, воно погане», – сказав колишній захисник «Манчестер Юнайтед» в ефірі BT Sport.