6 березня 2023 18:03

"День Х настане". Черчесов незадоволений баном російських клубів – смішна заява екс-тренера Зубкова

Фото - ua.depositphotos.com


Головний тренер угорського Ференцвароша Станіслав Черчесов поділився думкою про усунення російських команд від участі у міжнародних змаганнях.


Наставник Ференцвароша Черчесов сказав, що росія вже звикла, що її команди виступають у Лізі чемпіонів, а також заявив, що потрібно відокремлювати спорт і політику.

«Історично так склалося, що російський футбол завжди був частиною європейського футболу, а російські клуби грали у Лізі чемпіонів та виходили на поле у цьому турнірі під звуки гімну Ліги чемпіонів.

Це, можна сказати, у нас уже у крові. Ситуація дуже неприємна, певною мірою несправедлива або взагалі несправедлива, тому що спорт – це спорт, а політика – це політика».

Також Черчесов заявив, що настане день, коли росія знову зможе виступати на міжнародній арені і до цього потрібно готуватися вже зараз.

«Але треба сприймати цю ситуацію такою, якою вона є. У кожного клубу свої можливості, свої цілі та своя історія, і кожному клубу треба визначити пріоритети і рухатися далі, бо день Х настане, все відкриється і треба бути до цього готовим, а не розгойдуватися ще рік-два», — сказав Черчесов у інтерв'ю ТАРС.
Зазначимо, що Ференцварош з 2019 до 2021 року тричі ставав чемпіоном Угорщини, виступав у групі Ліги Європи і вперше за довгий час грав на груповому етапі Ліги чемпіонів під керівництвом Сергія Реброва.

Також у команді виступав і 26-річний вінгер Шахтаря Олександр Зубков, який відіграв за угорський клуб у 110 матчах, забив 19 голів та віддав 23 результативні передачі.