6 березня 2023 09:37

"Мудрик пропустив гру – це треба було робити від початку": екс-хавбек "Динамо" порівняв Михайла з лідером МЮ

Головний тренер Інгульця та екс-гравець Динамо Сергій Ковалець висловився про ситуацію українського 22-річного вінгера Михайла Мудрика у Челсі. Фахівець вважає, що футболіста потрібно було плавніше підводити до основного складу.


На думку Сергія Ковальця, тренерський штаб Челсі мав дати більше часу Михайлу Мудрику на адаптацію, незважаючи на його величезний цінник (70+30 мільйонів євро).

«Мені здається, що сам Челсі мав дати Мудрику більше часу на адаптацію. Тому що тиск великий, плюс Мишко не був готовий в ігровому тонусі, не був готовий у функціональному плані. Ці 100 мільйонів тиснули на тренера більше, що його треба випускати».


Незважаючи на слабкий старт Мудрика у складі лондонського гранду, Ковалець продовжує вірити у світле майбутнє для українця в Англії.


«Михайло талановитий гравець і має велике майбутнє. Потрібно трохи дати часу на адаптацію. Хоча ми розуміємо, що якщо купили гравця, то він має грати, але гравець із Європи буде в ігровому тонусі. Тож йому потрібен час, і ми віримо, що Михайло покаже класну гру».


Експерт згадав, що навіть Каземіро після переходу в Манчестер Юнайтед на старті поточного сезону спочатку не був гравцем основи, і йому знадобився час на адаптацію.


«Він пропустив гру, команда виграла, але це потрібно було робити одразу – давати йому 15-20 хвилин, півгодини. Як приклад – Каземіро. Перейшов із Реала до МЮ, де Мудрик і він у плані досвіду та трофеїв? І Каземіро давали 15-20 хвилин, тайм для адаптації до АПЛ», – сказав Ковалець у програмі Футбольний формат.

Нагадаємо, що Мудрик після свого переходу з Шахтаря до Челсі в січні цього року провів за синіх шість матчів, проте поки що не відзначився жодною результативною дією. Минулий матч із Лідсом (1:0) Мудрик провів на лаві запасних, а його команда здобула першу перемогу за сім ігор.

Зазначимо, що Ковалець у суботу, 4 березня, вдало дебютував як головний тренер Інгульця. Команда сенсаційно обіграла "Динамо" (2:0) у Києві. За свою кар'єру Ковалець провів у складі біло-синіх 159 матчів (1990-1995), у яких забив 17 голів та віддав шість асистів.