2 березня 2023 10:55

Решат Рамадані: представляємо новачка "Динамо"

У середу, 1 березня, до київського «Динамо» приєднався 19-річний опорний півзахисник Решат Рамадані.


Майбутній динамівець народився 30 червня 2003 року у Тетово - місті на північному заході Північної Македонії. Становлення Рамадані як футболіста, а також його перші кроки у дорослому футболі теж асоціюються з цим містечком. У місцевій «Шкендії» Решат пройшов різні щаблі Академії, згодом піднявся до юнацької команди, а з 1 січня 2022 грав у першій.

В його активі - 22 матчі (12 в основі) та 1 гол в основній команді попереднього клубу у рамках чемпіонату Північної Македонії. У єврокубках Рамадані вийшов на поле 5 разів, причому тричі - з перших хвилин.

6 лютого цього року зіграв проти київського «Динамо» на турецьких зборах. У тому матчі «біло-сині» здобули мінімальну перемогу завдяки голу Джастіна Лонвейка.


Футболіст викликався до збірної Північної Македонії різних вікових категорій, зокрема, U19 та U20. Восени минулого року отримав виклик до команди U21, у складі якої провів три матчі на позиції центрального захисника.

Як було сказано вище, Рамадані здебільшого грає на позиції опорного хавбека. Втім, свої перші футбольні кроки він робив саме як центральний оборонець.

«Раніше я грав центрбека, зараз можу зіграти і у захисті, і у півзахисті. Проте найзручніша і найкраща для мене позиція - опорний півзахисник», - сказав Рамадані у своєму першому інтерв'ю після переходу до «Динамо».

Рамадані обрав у «Динамо» номер 92. «Це через фанатів мого колишнього клубу - «Шкендії». 92 - це рік створення фанатського руху «Шкендії». Я присвячую цей номер їм», - зізнався 19-річний футболіст.

В основній команді нашого клубу Решат є другим представником Північної Македонії після лівого захисника Горана Попова, який виступав за «біло-синіх» у 2010-2012 роках.


Фото - ФК "Динамо"