2 березня 2023 09:13

Юрген Клопп: "Ми високо оборонялися – Алісону не довелося робити вражаючих сейвів"

Головний тренер "Ліверпуля" Юрген Клопп прокоментував ВВС перемогу над "Вулвергемптоном", що дозволила команді впритул підібратися до єврокубкової зони:


– Ми знали, що це буде складна гра, але ми контролювали її в багатьох відрізках. Хоча й не створювали стовідсоткових моментів – тому, що поспішали в цих ситуаціях і тринькали шанси. Другий тайм почали трохи метушливо, але потім повернулися до свого ритму, нам просто потрібно було надійно оборонятися і продовжувати створювати моменти. Загалом, ми добре і, головне, високо оборонялися – Аліссону не довелося робити вражаючих сейвів, і це порадувало. Відзначу зіграність середньої лінії та важливу роль Жота - Діогу брав на себе функції плеймейкера.

Ми вигравали ключові єдиноборства і забили прекрасний гол, який, втім, не зарахували. У мене були сумніви щодо цього, хоча в сповільненій зйомці було схоже на порушення. На скасування ми відреагували добре, тим паче, допомогла фантастична атмосфера на трибунах. Дуже часто, коли скасовують гол, рахунок залишається 0:0 або ж ми програємо, пропустивши пізній гол – але тепер хлопці залишалися зосередженими, відкрили рахунок і потім забили другий, дуже ефектний м'яч.

Зламати суперника – не так просто, я провів в АПЛ більше чотирьохсот матчів, і нам не так часто вдавалося забивати легкі м'ячі, зазвичай ми йшли крок за кроком. Якщо порівнювати з матчем проти "Реала", коли провели гарний перший тайм, але дуже погано розпочали другий, і в нас з'явилися проблеми, то з "Вулвергемптоном" ми мали набагато стабільніший вигляд, треба продовжувати в тому ж дусі. Тим паче, наступний матч у нас із "Манчестер Юнайтед" – велика гра, ще й проти команди, яка перебуває в хорошій формі. Але ми повинні бути готові дати їм серйозний бій, – підсумував Клопп.