28 лютого 2023 08:18

Голосування ФІФА за найкращого гравця року: Петраков обрав Мбаппе, Ярмоленко та Ротань - Мессі

У голосуванні ФІФА під назвою The Best FIFA Football Awards 2022 від України взяли участь колишній головний тренер збірної Олександр Петраков, капітан національної команди Андрій Ярмоленко та наставник молодіжної збірної країни Руслан Ротань.


В опитуванні на кращого гравця 2022 року Петраков поставив на перше місце Кіліана Мбаппе, на друге - Ліонеля Мессі, на третє - Роберта Левандовськи. Трійка на найкращого тренера 2022 року мала у екснаставника збірної України такий вигляд – Карло Анчелотті, Ліонель Скалоні, Дідьє Дешам. Найкращим голкіпером року Петраков назвав Едерсона, залишивши позаду нього Тібо Куртуа та Аліссона Бекера.

Ярмоленко найкращим гравцем року визнав Мессі, друге місце віддав Мбаппе, третє – Каріму Бензема. Топ-3 серед тренерів у Андрія – Анчелотті, Пеп Гвардіола, Скалоні, а серед воротарів – Аліссон Бекер, Едерсон, Куртуа.

Вибір Ротанем кращого гравця вийшов схожим на думку Ярмоленка – Мессі, Мбаппе, Бензема. На думку тренера збірної України U-21, найкращим тренером 2022 року був Анчелотті, за яким він поставив Гвардіолу та Скалоні. Серед воротарів у Ротаня поза конкуренцією опинився Куртуа, за ним розташувалися Едерсон та Аліссон Бекер.