27 лютого 2023 16:29

Віктор ВАЦКО: "Жоден український клуб не має команди рівня групового етапу ЛЧ. Тільки сліпий може не погодитися, що ми просіли за рівнем"

Коментатор Віктор Вацко в ефірі своєї авторської програми «Вацко on air» висловився про перспективи українських команд грати в Лізі чемпіонів.


– На цей момент я думаю, що жоден український клуб не має команди рівня групового етапу Ліги чемпіонів. Жоден. Ні «Дніпро-1», ні «Шахтар», ні «Динамо». Я вам більше скажу, я практично не сумніваюся, що якби минулого літа «Шахтар» не отримав можливості прямого потрапляння в груповий турнір Ліги чемпіонів, то кваліфікацію він не пройшов би.


Я розумію іронію цього питання, я розумію, що це питання до моїх слів про те, що наші клуби, які потрапляють в єврокубки, «зливаються» вже в кваліфікації, це до розмови про рейтинг. Так це було в минулі роки. Я тут нічого не придумую, я по факту говорю. Це було в ті роки, коли наш чемпіонат був сильніший, ніж зараз. А зараз ми просіли за рівнем, колосально. Я думаю, всі це розуміють. Тому я десь не ставлюся серйозно до цієї боротьби за рейтинги.


Ну будуть в наступному сезоні вилітати з єврокубків 4, а не 5 клубів. Що це змінить кардинально для рівня і розвитку нашого футболу? Я думаю, що в перспективі в нас шанс отримати команду в Лізі чемпіонів через кваліфікацію – по шляху чемпіонів. Тому чемпіонство в цьому сезоні буде дуже важливим. Віце-чемпіон, який в кваліфікації потрапить на когось, скоріш за все, з топових чемпіонів, я думаю, буде мати дуже незначні шанси.


Це не те, що я за когось вболіваю, чи за когось не вболіваю. Кожен собі поставте запитання, хто стежить за нашим футболом. Я вважаю, що тільки сліпий може не помітити і впертий може не погодитися з констатацією, що ми просіли за рівнем. Немає в нас зараз топових футболістів, навіть немає можливості залучати топових футболістів готових.