27 лютого 2023 15:08

Аньєллі про реформу Ліги чемпіонів: "Ми з Чеферіном були готові у 2019-му, топ-клуби ЄСА домовилися про новий формат. Але він відмовився, оскільки дехто побачив у цьому загрозу"

Андреа Аньєллі розповів, що у 2019 році глава УЄФА відмовився від реформи Ліги Чемпіонів.


«У 2019 році ми з Александером [Чеферином] були готові. Топ-клуби Асоціації європейських клубів (ECA) домовились про новий формат.


Але середняки великих чемпіонатів, керівництво топ-ліг та деякі федерації побачили у новому форматі загрозу. Тож Чеферін відмовився від змін.


Клуби виступали за оновлення та покращення системи європейського футболу. Коли УЄФА став на їхньому шляху, виникли плани створити нові турніри з командами ECA. Чи це вийде тепер, залежить від Європейського суду.


Чому я не боровся за зміни в УЄФА зсередини? То була внутрішня війна, яку мені не виграти. Навіть із розумінням того, що існуюча система не пропонує майбутнє для таких команд як «Аякс», «Андерлехт», «Селтік», «Бенфіка», «Панатінаїкос», «Црвена Зірка» та інші.


Тому потрібно не стояти на місці, а обирати інші шляхи розвитку європейського футболу», – сказав колишній президент «Ювентуса» в інтерв'ю De Telegraaf.