24 лютого 2023 10:18

"Жорстокий виліт. Трубін став катом "Ренна": огляд французької преси на перемогу "Шахтаря"

Французькі ЗМІ прокоментували прохід донецького Шахтаря до 1/8 фіналу Ліги Європи після вчорашнього матчу проти Ренна (1:2 та 5:4 за пенальті). Видання відзначили внесок у успіх «гірників» голкіпера Анатолія Трубіна.

Учора, 23 лютого, Шахтар зумів пройти Ренн (1:2 та 5:4 за пенальті) та вийти до 1/8 фіналу Ліги Європи.

Французька преса оцінила гру Шахтаря та заслуги Трубіна, який відбив три післяматчеві пенальті, в успішному проходженні Ренна.

Maxifoot

«Жорстокий виліт для Ренна. Представника Ліги 1 було вибито за пенальті донецьким Шахтарем (2:1, 4:5 за пенальті).

Ми не були на великому матчі єврокубку. Проте сценарій та інтрига, а також атмосфера на «Роазон Парк» зробили зустріч приємною для спостереження».

Le Figaro

«Трубін – герой Шахтаря. Треба визнати, що він далеко не бездоганний у воротах, що показав Токо-Екамбі. Але, крім цієї дії, Трубін влаштував XXL-перформанс на газоні «Роазон-Парк». Голкіпер Шахтаря оперативно рятував ворота та залишав свою команду у грі



Вирішальний у основний час, а потім і в додатковий час, 21-річний гравець продовжував вести свою команду вперед під час серії пенальті. У результаті три сейви та 1/8 фіналу в кишені у Шахтаря».

L’Equipe


«Ренн уже думав, що вийшов до 1/8 фіналу, але автогол Білоціана оживив українців, які у підсумку перемогли за пенальті. Дуже молода команда Ренна, позбавлена кількох ключових гравців (Буріго, Тер'є, Траоре та Зека), безсумнівно, багато чого навчилася і зросла цього четверга. Але якою ціною?

Трубін став непрохідною перешкодою в серії пенальті та катом Ренна. Уболівальники спостерігали за його перфомансом із почервонілими від сліз очима після такого сценарію».