22 лютого 2023 21:44

Форвард "Аталанти" нарозхват в АПЛ, Ла Лізі та Серії А

У поточному сезоні Серії А дивує не тільки феноменальний "Наполі", а й прогрес 20-річного данського форварда "Аталанти" Расмуса Хейлунда. Лише влітку молодий страйкер переїхав до Бергамо з австрійського "Штурму" за 17 мільйонів євро, однак ЗМІ вважають, що Расмус, забивши в 19 матчах Серії А поточного сезону шість голів і віддавши два асисти, вже щонайменше подвоїв свою трансферну вартість. "Барселона" вже позначила інтерес до данця сумою в 40 мільйонів євро, однак, за даними La Repubblica, у конкурентах у каталонців уже є мадридський "Реал", лондонський "Арсенал", а також не варто відкидати варіант із "Наполі" в разі продажу неаполітанцями Віктора Осімхена, повідомляє football-italia.net.


За інформацією La Repubblica, мадридський "Реал", незважаючи на майже узгоджене подовження контракту з Карімом Бензема, шукає довгострокову заміну французькому ветерану, і потенціал Хейлунда дає змогу на це розраховувати – тож наприкінці сезону "вершкові" можуть зробити "Аталанті" хорошу фінансову пропозицію. Аналогічно мадридському гранду, і лондонський "Арсенал", який уважно моніторить усіх найкращих молодих талантів Європи, заніс Хейлунда до списку першочергових придбань для посилення лінії атаки.


"У Хейлунда є все – вражають його бойовий дух, інтенсивність та енергія, а також технічні якості. Разом з тим, у нього ще дуже багато можливостей для вдосконалення. Расмус дуже схожий на Ерлінга Голланда, і йдеться не лише про візуальну схожість – я говорю не про риси обличчя, а про габарити та манеру гри. Він дуже швидкий – може пробігти сто метрів менше, ніж за одинадцять секунд, не докладаючи надзусиль при цьому", – коуч "Аталанти" Джан П'єро Гасперіні одразу ж порівняв Хейлунда з Голландом.


Однак 191-сантиметровий данець може і змінити команду в літнє трансферне вікно, але залишитися в Серії А – наприклад, у тому випадку, якщо президент "Наполі" Ауреліо Де Лаурентіс погодиться продати нігерійського топ-страйкера Віктора Осімхена, інтерес до якого приписують грандам АПЛ. І хоча де Лаурентіс раніше говорив, що Осімхен і Кварацхелія не продаються, проте трансфер Віктора на суму понад сто мільйонів євро також виключати не варто.


"Лучано Спаллетті та його помічники прокачали Осімхена до топового рівня - потенціал Віктора не менший, аніж у Ерлінга Голанда та Кільяна Мбаппе. Тому, якщо "Наполі" справді отримає дуже хорошу пропозицію, то продаж Осімхена і купівля Хейлунда на заміну Віктору виглядає цілком логічною, щоб схожим чином довести і Расмуса до топ-рівня", – зазначив оглядач Il Corriere dello Sport Фуріо Феделе в ефірі TMW Radio.