21 лютого 2023 10:35

Артем ГАБЕЛОК: "З Петраковим вчинили негарно, з Шевою розлучилися неправильно. Це фішка УАФ"

Півзахисник "Металіста 1925" Артем Габелок розповів про колишнього наставника збірної України Олександра Петракова.


- Виступаючи за юнацькі збірні України п'яти різних вікових груп, ви незмінно грали під керівництвом Олександра Петракова. Яка він людина і тренер?

- Якщо Кривенцов - фанатик і тактик, то Петраков - це душа. У мене стільки веселих історій і "горбушок" не було з жодним тренером.


- Розкажіть хоча б одну.

- У тому-то й річ, що є, що згадати, та розповісти нічого. Всі ці історії не для друку [сміється]. Можу сказати, що на теорії Васильович міг так "напхати" тому, хто провинився, що вся команда лежала від сміху.


Ми ходили за ним, записували в блокноти і потім розповідали всі ці історії друзям. Із почуттям гумору в Петракова повний порядок. Це його коник.


- Вам не здається, що Петраков не сказав свого останнього слова у збірній України і він ще міг принести їй користь?

- З одного боку, з ним вчинили негарно. З іншого боку, результату не було. Але ж і з Шевою розлучилися неправильно. Мені здається, це фішка УАФ. Тільки в нас один тренер може тренувати клуб, юнацьку та національну збірні.


А що стосується Петракова, то він вичавив максимум із нашої збірної, і у Вірменії у нього, наскільки я знаю, все добре. Можете за нього не переживати [сміється]. У Вірменії про нього ще легенди ходитимуть, - сказав Габелок.


Фото: ФК "Ворскла"